avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... alocatia pt copii
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

alocatia pt copii

am cetatenia romana acum am obtinut si cetatenia maghiara lucrez legal in ungaria copilul meu poate primi in ambele tari alocatia pt copii sau numai intr-o tara?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:49, 26 Iunie 2011
Potrivit Regulamentului European nr. 1408, „salariaţii, lucrătorii independenţi si membrii familiilor acestora care se deplasează în interiorul Uniunii Europene beneficiază de securitate socială“.
Prin urmare, aveti posibilitatea de a solicita alocaţiile pentru copiii aflaţi în îngrijire de la statul pe teritoriul căruia au locul de muncă .

Dacă statul de resedinţă al minorului este România, iar unul dintre părinţi lucrează aici, iar altul într-o altă ţară comunitară, atunci copilul îsi ia alocaţia de la statul român, urmând ca celălalt stat să acorde un complement diferenţial.
Pentru aceasta adresati-va Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale - Direcţiei Generale de Incluziune si Asistenţă Socială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la alocatia copilului dragusanunicolas dragusanunicolas Sotia vrea sa ia alocatia copilului de la statul italian. Eu ar trebui sa renunt la alocatia copilului din Romania? Daca raspunsul este afirmativ, c[quot]e ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii denisa27 denisa27 Buna seara, Daca sotul a plecat in strainatate si vrea sa ia alocatie pentru copil de acolo ce trebuie sa fac pentru a o sista din tara? De unde voi lua mai ... (vezi toată discuția)
Alocatia pentru copii in germania cristiandaniel cristiandaniel Buna seara. Am 2 copii, unul de 3 ani si unul de 8luni,iar tatal lucreaza legal de 1 an in Germania, eu si copii locuim in Romania. Pentru copilul de 8luni iau ... (vezi toată discuția)