avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... angajarea administratorului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

angajarea administratorului

Este conform legii ca presedintele sa demita un administrator si sa angajeze altul fara a convoca adunarea generala? In art 27 legea 230/2007este stipulat ca numai Adunarea generala mandateaza comitetul executiv reprezentat de presedinte pentru al elibera din functie pe adiministrator si a angaja pe altul. Este legat doar un simplu tabel nominal (facut in urma vizitelor din usa in usa) cu semnatura majoritatii prorietarilor care sunt de acord cu inlocuirea administratorului? Este legat ca presedintele sa-l pun in functie pe noul adminstrator fara a-l prezenta adunarii generale? Este legal ca eu sa platesc intretinerea unui administrator care nu-l cunosc si nu a prezentat referinte si carui nu i-am vazut contractul de munca?
Multumesc de raspuns, Coca
Deci el constata daca demiterea e necesara sau angajarea se face in termeni legali, nu toata asociatia. daca prin "el" ati facut referire la comitetul executiv (din care face parte si presedintele), atunci este ok
daca ati facut referire la presedinte, nu mai este ok, decizia fiind luata de comitet, nu de catre el, personal.
nu am studiat problema, dar cred ca si administratorul poate face contestatie la aceasta decizie. este o problema care nu ma intereseaza in mod deosebit, asa ca nu ma voi implica sa ma documentez ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casier asociatie proprietari rocky rocky Buna ziua, casierul intr-o asociatie de proprietari este remunerat? Doar casier, nu cumulare casier si administrator. Multumesc (vezi toată discuția)
Conventie civila de prestari servicii eugarizan eugarizan Buna ziua Asa cum reiese si din titlu , intrebarea este scurta si la obiect : - Cum si cand un administrator poate fi angajat ( daca se poate ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari data in judecata madalin981 madalin981 Buna ziua, Va rog daca imi poate da cineva un raspuns legat de urmatoarea situatie: Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc a fost data in ... (vezi toată discuția)