Este conform legii ca presedintele sa demita un administrator si sa angajeze altul fara a convoca adunarea generala? In art 27 legea 230/2007este stipulat ca numai Adunarea generala mandateaza comitetul executiv reprezentat de presedinte pentru al elibera din functie pe adiministrator si a angaja pe altul. Este legat doar un simplu tabel nominal (facut in urma vizitelor din usa in usa) cu semnatura majoritatii prorietarilor care sunt de acord cu inlocuirea administratorului? Este legat ca presedintele sa-l pun in functie pe noul adminstrator fara a-l prezenta adunarii generale? Este legal ca eu sa platesc intretinerea unui administrator care nu-l cunosc si nu a prezentat referinte si carui nu i-am vazut contractul de munca?
Multumesc de raspuns, Coca
Deci el constata daca demiterea e necesara sau angajarea se face in termeni legali, nu toata asociatia. daca prin "el" ati facut referire la comitetul executiv (din care face parte si presedintele), atunci este ok
daca ati facut referire la presedinte, nu mai este ok, decizia fiind luata de comitet, nu de catre el, personal.
nu am studiat problema, dar cred ca si administratorul poate face contestatie la aceasta decizie. este o problema care nu ma intereseaza in mod deosebit, asa ca nu ma voi implica sa ma documentez ;)