avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa auto

eu am cumparat masina noua, in leasing, la tiriac leasing. in conditiile astea imi mai pot recupera taxa auto?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 14:16, 26 Iunie 2011
1. Faceti o cerere la compania de leasing prin care solicitati sa va acorde imputernicirea pentru a putea incepe procedurile de recuperare a taxei auto iar sumele pe care le-ati putea obtine ca restituire de taxa sa fie recunoscute ca apartinand beneficiarului contractului de leasing, adica dumneavoastra;

2. Redactati o cerere catre Directia generala a Finantelor Publice a judetului in care locuiti pentru restituirea taxei. Atasati procura (notariala!) obtinuta de la societatea de leasing, cartea de identitate a masinii, certificatul de inmatriculare si chitanta de plata a taxei;

3.Daca nu primiti un raspuns satisfacator in 45 de zile, va trebui sa va adresati instantei cu o cerere de chemare in judecata a Directiei de Finante Publice. Cererea se depune la Sectia Comerciala si de Contencios Administrativ si Fiscal a Tribunalului in raza caruia aveti domiciliul si trebuie insotita de dovada cererii pe care ati facut-o la organul fiscal, precum si de raspunsul primit de la acesta.

Termenul pentru a actiona in justitie este de 6 luni de la data raspunsului negativ sau de la data expirarii termenului in care autoritatea publica trebuia sa raspunda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa auto constantin61 constantin61 Am achitat taxa speciala auto de inmatriculare in iunie 2007.Care sunt sansele de recuperare?Locuiesc in Bacau (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima inmatriculare SC Global Expert Consulting SRL SC Global Expert Consulting SRL Buna ziua, in luna martie 2008, am achizitionat un autoturism in leasing financiar pentru care am platit la vremea aceea o taxa de prima inmatriculare (TPI) ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare buta buta buna seara! am cumparat o masina second hand,in 2010, an fabricatie 2007 si am achitat 3610ron taxa de prima inmatriculare; stie cineva daca se mai recupereaza ... (vezi toată discuția)