avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu partial de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu partial de proprietate

am si eu o intrebare poate reuseste cineva sa ma ajute.intai sa explic despre ce este vorba.mama mea are de la parintii ei o casa batraneasca cu terenul aferent , un teren agricol si niste pasuni.fratii ei sunt de acord sa cedeze aceste terenuri si casa in favoarea mamei mele.dar bunicii mei ,care intre timp au decedat , nu au avut scos titlu de proprietate pentru aceste terenuri.pe mama mea nu o intereseaza decat casa si terenul pe care se afla aceasta.intrebarea mea este daca poate sa scoata un titlu de proprietate partial doar pentru terenul cu casa si ce trebuie sa faca pentru a scoate acest titlu de proprietate (actele necesare si institutiile la care trebuie mers).sper sa ma ajute cineva.va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:26, 26 Iunie 2011
Trebuie sa mearga mama dvs impreuna cu frati/surori la Primaria din comuna din care faceti parte si sa solicite un titlu de proprietate pe casa si terenul aferent. Daca unul din frati nu va fi deacord e mai complicat. Va trebui sa solicitati expertiza topografica si sa mergeti la notar care va face acte de proprietate individuale.
Nu exista titlu de proprietate partial... Bunicii traiau in 1990? Daca da, trebuie dezbatuta succesiunea dupa dansii, iar mostenitorii sa solicite emiterea Ordinului Prefectului pentru terenul aferent casei, in baza art. 23 din legea 18/1991 (ulterior, cu ocazia partajului succesoral, fratii pot renunta la partile lor in favoarea mamei dvs, primind in schimb o suma de bani). Actele necesare, care se depun la primarie:
- cerere si acte stare civila;
- extras registru agricol 1986-1990 si registrul posesorilor 1990 pentru pozitia de rol aferenta imobilului (de la primarie);
- istoric de rol fiscal;
- schita cadastrala a imobilului;
- declaratii ale vecinilor cum ca nu le este afectat dreptul de proprietae, daca suprafata rezultata din masuratori este mai mare decat cea din evidente.
Cladirea o puteti intabula in baza anexei 17 la ordinul 634/2002 (certificat de atestare a edificarii constructiei) eliberat de biroul urbanism din primarie.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2011
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire proprietate Constantin54 Constantin54 Parintii au cumparat in anul 1962, in baza unei chitante de mana(nelegalizata), un loc de casa de 800mp pe care au si construit. Cum se poate obtine titlul de ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren wolfyman wolfyman Buna ziua. Tata a mostenit un teren (cu o casa batraneasca) de la mama lui iar mama lui il mostenise de la mama ei. Actul de mostenire vechi al bunicii spune ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate marculescu marculescu Parintii mei nu au act pe casa in care locuiesc dintotdeauna. Bunicii au murit de peste 30 ani iar ai mei au ramas in casa parinteasaca ceilalti frati la ... (vezi toată discuția)