avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate

Parintii mei nu au act pe casa in care locuiesc dintotdeauna.
Bunicii au murit de peste 30 ani iar ai mei au ramas in casa parinteasaca ceilalti frati la casele lor. Au platit toate darile la stat dar nu s-au gandit niciodata ca nu au acte pe locuinta ci numai pe teren -Titlu de proprietate -inclusiv pe terenul de sub constructie.
Ce este de facut?
Nici asigurarea obligatorie nu o pot face fara acte.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:11, 6 August 2011
se poate invoca uzucapiunea de 30 de ani.
Incepeti cu succesiunea, dupa parintii , parintilor dvs., (Bunicii dvs.).
ar exista si probabilitatea rezolvarii acestei situatii si pe cale administrativa,depinde si de locul in care se afla acest imobil,in ce regiune a tarii,detalii...
Am inteles ca exista la Primarii anumite formulare...
Suntem in Oltenia un judet asemanator...
Multumesc!
Daca au titlu de proprietate, inclusiv pe terenul de sub casa, curtea poate fi intabulata! (nu ati mentionat pe numele cui este emis TP, banuiesc ca pe numele mamei/tatalui dvs.). Daca este asa, proprietarul curtii poate intabula si cladirea pe numele sau, in baza anexei 17 la ordinul 634/2006, emisa de primarie (certificat de atestare a edificarii constructiei inainte de 1990). Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente proprietate orsolya orsolya Buna ziua, Bunicii mei au o casa la tara construita in aprox 1955, dar nu au decat un singur document: un titlu de proprietate doar pe numele bunicii dar pe ... (vezi toată discuția)
Cum se poate schimba numele in titlul de proprietate ? george u george u parintii mei sunt casatoriti de peste 30 de ani si locuiesc impreuna de tot atat timp dar nu au avut acte pe pamantul si casa pe care le stapanesc ,acum cativa ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune bnykoleta bnykoleta Buna ziua, Daca se poate sa ma ajutati cu un sfat. Este vorba despre casa in care locuiesc parintii mei; casa a fost construita de catre bunicul meu in anul ... (vezi toată discuția)