avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constituire proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constituire proprietate

Parintii au cumparat in anul 1962, in baza unei chitante de mana(nelegalizata), un loc de casa de 800mp pe care au si construit. Cum se poate obtine titlul de proprietate sau intrarea in legalitate.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:54, 25 August 2011
Ordinul Prefectului pentru teren si intabularea casei in baza anexei 17 la ordinul 634/2006 (certificat de atestare a edificarii constructiei) de la primarie. Pentru OP, in baza art. 23 din legea 18/1991, dosarul se depune la primarie si va contine:
- cerere;
- acte stare civila;
- extras registrul agricol 1986-1990 si registrul posesorilor 1990 pentru pozitia de rol aferenta imobilului (de la primarie);
- istoric de rol fiscal;
- schita cadastrala a casei si curtii;
- declaratii ale vecinilor cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate (daca suprafata rezultata din masuratori este mai mare decat cea din evidente).
Succes!
Interventie moderator: va rog nu mai deschideti "n" topicuri pentru aceeasi problema. Veti primi 100 de raspunsuri diferite si parca vad ca dupa aceea ne veti intreba care dintre ele este corect.
In "dublura" discutiei prezente, @mirela741 a raspuns:
Daca posesia a fost neviciata sunt intrunite conditiile uzucapiunii de 30 de ani. Prin hotarare judecatoreasca.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu partial de proprietate adriantudorache adriantudorache am si eu o intrebare poate reuseste cineva sa ma ajute.intai sa explic despre ce este vorba.mama mea are de la parintii ei o casa batraneasca cu terenul ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte de proprietate pentru un imobil construit in 1950 impreuna cu sotia pe un teren dat de tatal acesteia,pe care la cumparat cu act de mana in 1947 vs99teo vs99teo Buna ziua, Vreau sa obtin acte de proprietate pe un imobil construit in 1950 pe un teren donat de socrul meu la casatoria cu fiica acestuia.Donatia s-a facut ... (vezi toată discuția)
Ordinul prfectului ragalian ragalian am cumparat casa cu gradina (20 arii) inainte de 1989 si conform legilor vremiii proprietarul terenului era statul roman mi sa spus de Ordinul Prefectului! ... (vezi toată discuția)