avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuarea din domiciliu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuarea din domiciliu

Locuiesc la adresa de domiciliu pe care o am la apartamentul copilului meu in varsta de 16 ani. Apartamentul a fost cumparat pe numele copilului in procent de 99%, iar 1% pe numele fratelui meu, respectiv unchiul copilului, avand drept de uzufruct doar mama mea, adica bunica copilului, eu necerand atunci drept de uzufruct. Va rog sa-mi spuneti daca pot fi scoasa din apartament in conditiile acestea.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 09:27, 27 Iunie 2011
Desigur, este diagnosticata medical cu dementa senila, prin acte date de psihiatru. De aceea sunt nevoita sa am grija de ea si sa stam in apartament cu ea, insa, ea doreste sa ne scoata afara din casa. Am pus aceste intrebari pentru ca stiu ca sunt obligata, ca fiica, la ingrijirea ei, in caz contrar considerandu-se abandon, din cate am inteles. Ma vad pusa intr-o situatie dificila, nu stiu cum sa procedez. Sa plec, sau sa stau peste voia ei.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2011
deliachiuzbaian, utilizator
Eu zic ca puteti sa chemati si Politia daca va arunca in strada. Aratati politistilor titlul de proprietate si poate o calmeaza pe tanti bunica cu chef de scandal. Nu de alta, dar politistii nu stiu prea multe. E posibil sa nu faca distinctiile pe care eu vi le-am facut. Incercati.
Nu plecaţi, pentru că discernământul îi este grav afectat. Nici nu cred că o eventuală acţiune de evacuare depusă de mama ar fi admisă de instanţă.
Va multumesc pentru sprijinul moral. Dar intentia ei este, dupa cum a afirmat, sa mearga ea la autoritati sa ma dea afara din casa. In acest caz, copilul, va trebui sa locuiasca cu mine, ea ramanand singura. Atunci cum poate sa beneficieze copilul de proprietatea lui, apartamentul respectiv?
Iar dv. puteţi proba cu actele medicale că nu are discernământ. Apoi puteţi solicita instituirea curatelei, astfel că actele sale vor trebui încuviinţate în prealabil. Nu e simplu ce doreşte să facă.

Alte discuții în legătură

Dreptul de uzufruct ruxandra81 ruxandra81 Buna ziua, Bunicii mei au cumparat o casa pe numele copiilor lor respectiv mama si unchiul meu. Bunicii si-au pastrat dreptul de uzufruct pe intraga viata ... (vezi toată discuția)
Evacuare concubinul mamei cocomir cocomir Va rog cu ceva sugestii si cum ar trebui sa procedez. Sunt propietarul unui imobil dobandit prin contract de vanzare cumparare in anul 2000. In anul 2002 am ... (vezi toată discuția)
Drepturile proprietarilor de nul craciunescu_1981 craciunescu_1981 Buna ziua. Din anul 1998 bunicii mei mi-au facut un cvc cu uzufruct pentru apartamentul lor. Stiu ca sunt proprietar de nul pana la moartea lor dar totusi am ... (vezi toată discuția)