avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Informatii contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Informatii contract vanzare-cumparare

Cum pot afla pretul unu apartament trecut in contractul de vanzare-cumparare cu uzufruct viager pe care parintii mei l-au vandut unui nepot (de frate)??Mentionez ca actul s-a facut la un notar public,iar in extrasul de informare nu se specifica pretul.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:18, 26 Iunie 2011
Oficial, nu aveti cum. Neoficial, la inspectorul care se ocupa de rolul respectivului imobil.
daca dvs stiti notarul unde a fost incheiat actul, puteti solicita o copie.
Daca parintii nu mai traiesc, atunci puteti solicita eliberarea unui duplicat de la notar in calitate de mostenitor. Daca ei traiesc, n-aveti cum. E vorba de confidentialitatea activitatii notariale.

Art. 36 din Legea nr. 36/1995. - Notarii publici şi personalul birourilor notariale au obligaţia să păstreze secretul profesional cu privire la actele şi faptele despre care au luat cunoştinţă în cadrul activităţii lor, chiar şi după încetarea funcţiei, cu excepţia cazurilor în care legea sau părţile interesate îi eliberează de această obligaţie.

Daca parintii au murit :

Art. 55. - La cererea părţii de a i se da un duplicat al actului original, biroul notarial care a întocmit acel act poate încuviinţa eliberarea duplicatului. În acest scop, notarul public va cita părţile sau, după caz, pe succesorii acestora.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2011
Mihaela Enache, Avocat
avvalentina a scris:

Oficial, nu aveti cum. Neoficial, la inspectorul care se ocupa de rolul respectivului imobil.


Exista acolo o copie de pe actul de instrainare? (va intreb pentru ca nu stiu). Sau cum au ei cunostinta de pretul din contract?
poate nu a fost corect, dar mie notarul mi-a dat o copie xerox dupa contract, desi nu am fost parte. stiam luna in care s-a autentificat actul, adresa locuintei tranzactionate, i-am zis ca bunica e una din parti si mi-a dat

Alte discuții în legătură

Contract apartament pierdut lex_ad lex_ad ce se poate face in cazul in care un contract de apartament sa pierdut ......mai exista doar o copie ..dupa contractul respectiv ....ce s epoate face pt. ... (vezi toată discuția)
Părinții mei mi-au donat o garsonieră, dar ca act mi s-au dat două duplicate nesemnate. am dreptul să îi solicit doamnei notar o copie după original? Ale Vio Ale Vio Buna ziua. Ieri, 12 septembrie 2018, părinții mei mi-au donat o garsoniera, prin act donație, la notariat. Fratele meu este trecut ca si declarant, în ... (vezi toată discuția)