avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită poprire rate si pensie alimentara
Discuție deschisă în Executare silită

poprire rate si pensie alimentara

Am un caz mai ciudat. O persoana are popriri pe salariu atat rate la banci, cat si pensie alimentara. Dar mai are si o restanta de 3 luni de pensie alimentara, pe care nu mi-i poata da din mana, pt ca nu mai are cu ce trai. Cum pot face sa recuperez si datoria de pensie alimentara, dar fara a intra in caz penal?
Cel mai recent răspuns: ContSters210360 , utilizator 14:42, 27 Iunie 2011
prin mediere si buna intelegere...:thumbup:
eu.ro.lex a scris:

prin mediere si buna intelegere...:thumbup:

si sa fac prin mediere ce? ca are sa-mi dea din urma 3 luni si apoi cum vor proceda cei de la salarizare sa-i opreasca din salariu si asta?
Nu cei de la salarizare trebuie sa ii retina, mai mult de 1/2 nu se poate retine. Neplata pensiei pe 2 luni reprezinta infractiune, intelegerea/mediarea se face cu debitorul pensiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O firma poate fi obligata sa plateasca retroactiv o pensie alimentara prin ordonanta de poprire? vaylet vaylet Se poate plati retroactiv pensia alimentara, atat timp cat instanta a trimis ordonata de poprire la firma unde lucreaza fostul sot?(mi-a fost confirmat ca au ... (vezi toată discuția)
Neplata partiala a pensiei alimentare Alina2011 Alina2011 fostul sot nu mi-a platit pensie pt minor 3 luni, imediat dupa divort, apoi a inceput sa plateasca dar fara a-mi da si din urma. Ce pot face? Pot recupera cele ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere- retinere din salariu dodorel62 dodorel62 Am divortat in luna mai 2011,iar hotararea definitiva a ramas incepand cu septembrie 2011.Atunci sa stabilit ca am de platit o pensie de 500ron pana la majorat ... (vezi toată discuția)