avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzi rutiere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzi rutiere

buna ziua, am o rugaminte ca multi altii de pe aici.
acum cativa ani buni, cel putin 3, in drum spre constanta si bucuresti, am prins cu masina radarul (fix), montat se pare ilegal, in localitatea nicolae balcescu, acest lucru dovedindu-se cam la vreo luna, doua dupa ce deja platisem amenzile (in 24 de ore). in procesul verbal, cu fotografie, primit acasa, ni se specifica un cont din trezorerie al primariei localitatii, unde sa viram banii. plata am efectuat-o prin posta in baza procesului verbal, insa la taxe si impozite din orasul unde locuiesc (dorohoi, jud. botosani) apar si in ziua de azi cu amenzi (valoarea dubla), ca si cum nu ar fi fost platite deloc.
pe de o parte radarele nu mai exista, de la taxe si impozite nu valideaza chitantele cf carora noi de fapt am platit, iar pe de alta parte de la posta nu-i intereseaza. mai spuneau persoane "avizate" ca ar fi trebuit sa cerem la posta, in momentul platii, nu stiu ce nr sa fie completat pe chitanta, ceea ce cred ca nu era de competenta noastra sa fi stiut acest lucru.
ce ar trebui facut ca sa ne radieze din evidenta de la taxe si impozite din orasul nostru fara sa fim nevoiti a mai plati inca o data aceste amenzi? mentionez ca avem procesele verbale in original plus chitantele de la posta.
Cel mai recent răspuns: elizaneghina , utilizator 12:53, 30 Iunie 2011
Cefel de chitante de la posta aveti, la ce se refera? Daca ele consemneaza faptul ca ati platit amenzile atunci acelea constituie dovada platii si adm. financiara ar trebui sa va radieze datoria din partida dv.
plata amenzilor au fost efectuate in baza unui mandat postal, am completat un fluturas de mana, in care am explicat pt cine si pt ce virez acei bani, insa dna de acolo mi-a dat o simpla chitanta, neavand ceva concret specificat pe ea, decat ca e "mandat postal catre Consiliul local Nicolae Balcescu - contravaloare factura". eu nu am stiut ca trebuie scris ceva exact... o data ce am completat deja un asa zis document cu specificatiile de rigoare. banii au plecat spre primarie cu tot cu acel fluturas, cred. in momentul cand am intampinat probleme am fost trimis la posta, insa cei de acolo nu-si asuma nici o greseala, cu toate ca din cate am obs la ei toate chitantele par un sablon, indiferent in baza carui document sunt platite. ce ma sfatuiti? multumesc mult.
1,Formulati o cerere catre Administratia Finatelor Publice Dorohoi prin care sa solicitati conducerii sa constate efectuarea platii acelor amenzi si sa dispuna radierea acestora. La aceasta cerere anexati procesele-verbale precum si dovada platii amenzilor(chitantele).
2.In cazul in care AFP Dorohoi nu va proceda la radierea acestor amenzi, ceea ce e foarte probabil, aveti posibilitatea promovarii unei actiuni in instanta prin care sa solicitati sa se constate plata contravalorii amenzilor la care sa anexati, de asemenea, copiile de pe procesele verbale precum si copie de pe dovada platii.
3. Daca vi se comunica o somatie de plata si titlu executoriu cu referire la aceste amenzi, aveti posibilitatea formularii unei contestatii la executare in termen de 15 zile de la data comunicarii acestor inscrisuri. In cadrul acestei contestatii puteti solicita anularea titlului executoriu pe motiv ca s-a achitat contravaloarea acelor amenzi.
multumesc pt raspuns. am optat initial pt prima varianta oferita de dvs, astept un raspuns. apoi voi demara, ori varianta a 2 a, ori voi astepta comoda varianta 3. daca nu, asa ca o glumita, voi astepta sa se indeplineasca 5 ani ca sa se prescrie :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda achitata cu mandat postal marap marap Buna ziua tuturor! Am primit pe societate o amenda de la Garda de Mediu, procesul verbal l-am primit prin posta in 17.04.2012. In PV s-a specificat cuantumul ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata fara pv fara nimic. meka meka Recent am primit prin posta(nerecomandat) un plic cu o somatie de plata de la directia de taxe a primariei. Problema e ca e doar somatia de plata in care e ... (vezi toată discuția)
plata amenda radar maneas maneas buna ziua!in cursul zilei de vineri am fost inregistrat de radarul unui auto de politie,pe una din arterele unui oras,cu 74km\\h.evenimentul s-a petrecut in ... (vezi toată discuția)