avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plata amenda radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plata amenda radar

buna ziua!in cursul zilei de vineri am fost inregistrat de radarul unui auto de politie,pe una din arterele unui oras,cu 74kmh.evenimentul s-a petrecut in alta localitate decit cea in care domiciliez si momentan sint detasat cu serviciul intr-o alta localitate,toate ale aceluiasi judet.Intrebarea este dac pot plati aceasta amenda pe raza localitatii unde imi desfasor ,ptr moment,activitatea,ptr a putea beneficia de plata jumatatii din minimul amenzii.dupa aceea,mai este necesar trimiterea chitantei catre sectia de politie din care face parte agentul constatator?multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 10:48, 15 August 2009
Termenul de 48H va incepe sa curga de luni, puteti sa achitati si prin mandat postal sau transfer bancar in contul trezoreriei localitati unde ati fost amendat, nu este obligatoriu sa trimiteti prin posta dovada achitarii amenzi dar este indicat pentru a evita problemele ulterioare de birocratie romaneasca ....
Daca nu trimiteti copia dupa chitanta de plata atunci cei de la politie vor trimite procesul verbal la administratia financiara si dvs va trebui sa pastrati bine acea copie pentru a demonstra cand veti plati impozitul la masina sau la casa ca ati achitat si acea amenda . De obicei oamenii pierd acea chitanta si platesc de 2 ori amenda! Cam asta se intampla in viata de zi cu zi!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de circulatie OpraM OpraM Buna Ziua, Am primit o amenda de circulatie pentru depasire viteza in localitate pe raza unei comune obscure \\"Apoldu de Jos\\" Jud. SIBIU . Din nefericire ... (vezi toată discuția)
Am primit in martie o amenda pentru stationare interzisa in orasul ... MM Brasov MM Brasov Am primit in martie o amenda pentru stationare interzisa in orasul X de la politia locala. In procesul verbal este indicat un cont in care am platit jumatate ... (vezi toată discuția)
Somatie/executare silita macaroana macaroana Buna ziua ,as dori si eu cateva raspunsuri sotul meu a primit o somatiecare suna cam asa: in baza art.145 din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind codul ... (vezi toată discuția)