avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Somatie de plata fara PV fara nimic.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Somatie de plata fara PV fara nimic.

Recent am primit prin posta(nerecomandat) un plic cu o somatie de plata de la directia de taxe a primariei. Problema e ca e doar somatia de plata in care e trecut suma de 100 lei. N-am nici o idee pentru ce a venit aceasta somatie. N-ar fi trebuit sa vina un proces verbal macar ? de unde stiu eu pentru ce e? poate e vreun proces verbal completat aiurea de cineva cum ca am vandut ceapa sau cine stie ce. Dupa suma e posibil sa fie o amenda RATB dar nu am de unde sa stiu asta. Plus ca datele de buletin din somatie sunt vechi, din buletinul anterior pe care l-am schimbat acum 2 ani.

Primul gand al meu a fost sa depun contestatie la judecatorie asa cum scrie in somatie, in termen de 15 zile. Insa nu locuiesc in orasul de domiciliu, si mi-e f greu sa ma duc personal pentru aceste demersuri(nici nu se merita dpdv economic). Pot sa fac contestatie de la distanta ? prin posta, online, etc ?
Daca in termen de 15 zile (termen care oricum a expirat inca dinainte de a ajunge somatia la mine - data de pe plic) nu reusesc sa fac contestatia, la ce pot sa ma astept ?
PS in somatie e un fel de tabel(cu o singura linie), iar pe o colona e scris titlu executoriu, iar casuta aferenta e goala. Presupun ca asta inseamna ca nu e cu titlu executoriu. Are vreo importanta ?

Astept sfaturile dumneavoastra, multumesc.

Cel mai recent răspuns: innocent , utilizator 18:11, 9 Aprilie 2010
Pana nu aflati despre ce este vorba nu puteti face nimic. Primariile au "dispozitie de primar" de a recupera toate debitele, iar cand veti avea nevoie de ceva de la primarie o sa platiti si suma respectiva.
Nu sunt adeptul mersului la instanta, plus ca va costa! Merita efortul?
Pentru ca, oricum veti plati!
Este totusi mult de explicat si spatiul este relativ mic!
Dumneavoastra sunteti sigur ca la adresa respectiva nu s-a primit ceva? Asa cum a ajuns somatia, de exemplu?
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
Mircea Sorin Ganea, Consilier juridic
Deci nici macar la judecatorie nu pot merge ? Atat am primit cu atat merg, sa-mi prezinte in instata motivele emiterii acestei somatii. Desi mie, chiar fiind complet in afara domeniului, mi se pare pare un viciu de procedura flagrant. Cum e oposibil sa-ti vina somatie de plata fara vreo justificare??:stunned: Nu inteleg.

Edit:
Nu stiu sa fi ajuns alt plic la adresa respectiva. Totusi acestea n-ar fi trebuit sa fie trimise recomandate,cu semnatura de primire? Si chiar sa fi ajuns un pv de care nu stiu, tot e ciudat sa vina o simpla somatie intr-un plic, si ala aruncat intr-o cutie postala, somatie in care nu scrie decat suma ce trebuie platita si atat, nici macar o referire la un proces verbal. E posibil asa ceva ?
In cazul asta se apuca nenea gicu polististu sa-mi scrie procese verbale pana se satura, ca i-a dat altcineva datele mele, sau din proprie initiativa ca trebuie sa-si faca norma de amenzi, primaria in sete de bani le "rezolva" rapid, iar eu ma trezesc bun de plata pentru ca habar n-am de existenta vreunei amenzi sau proces verbal iar somatia o primesc mult prea tarziu pt a mai putea face contestatie sau deloc, pt ca nenea postas n-a nimerit gaura cutiei postale si a luat-o vantul. Nice.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
meka, utilizator
Nu-mi poate da nimeni vreun sfat ? :(
Am patit si eu asa ceva. Trebuie dat un telefon la emitentul somatiei ( sigur sunt precizarte numerele de telefon) si cerut detalii, in mod normal trebuiau sa specifice la ce se refera somatia. In cazul meu s-a dovedit a fi o ameda auto foarte veche pe care o achitasem si astfel s-a rezolvat dar a trebuit sa fac dovada si bine ca am pastrat chitanta dupa atatia ani. deci intai trebuie clarificata cauza, poate fi si o eroare din partea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda parcare nepermisa zulg zulg Buna ziua. Am cateva intrebari. Am primit o amenda pentru parcare nepermisa. Daca amenda imi vine la adresa din buletin, insa eu nu locuiesc acolo, nu ... (vezi toată discuția)
Executare silita de catre directia de impozite si taxe locale ContSters292683 ContSters292683 Buna seara, La inceputul lunii august am primit o amenda contraventionala pe transportul in comun din Ploiesti pe care am achitat-o prin site-ul ghiseul.ro, ... (vezi toată discuția)