avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recurs

Buna ziua,

Daca am pierdut in instanta un proces si nu am facut recurs in 15 zile, mai pot face ceva???Sau se poate incepe de la inceput????Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters213050 , utilizator 10:53, 28 Iunie 2011
Buna ziua !
In aceste conditii ati decazut din dreptul de a ataca cu recurs hotararea instantei de fond , acesta fiind acum definitiva si irevocabila .
buna ziua. din pacate, orice actiune este tardiva , deci sunteti decazut in acest moment din orice cale de atac, sentinta ramand definitiva si irevocabila.
Maria161 a scris:

Buna ziua,

Daca am pierdut in instanta un proces si nu am facut recurs in 15 zile, mai pot face ceva???Sau se poate incepe de la inceput????Multumesc


Numai pentru alte motive puteti promova o noua actiune in instanta ... intrucat daca se constata ca sunt aceleasi parti, acelasi obiect si aceeasi cauza intervine autoritatea de lucru judecat si cererea va va fi respinsa.
Desigur, se poate formula Recurs si peste termenul de 15 zile, pentru anumite motive temeinice. Pana sa va ganditi sa formulati o noua cerere de chemare in judecata, uzitati de toate caile de atac, in cazul dumneavoastra. Recurs, Revizuire, Contestatie in anulare. Nu este indicat sa riscati formularea unei noi cererei deaorece puteti fi pus in situatia in care vi se poate invoca in cadrul noului dosar exceptia de lucru judecat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capat de cerere irevocabil geo-vem geo-vem Rog frumos o indrumare,am investit instanta de fond contencios cu doua capete de cerere,instanta a dat o singura sentinta ce poarta un nr., motivand cam asa ... (vezi toată discuția)
termenul de revizuire Ivascu Ionel Ivascu Ionel Am avut un dosar la Curtea de Apel Bucuresti. La data de 15.02.2010 instanta s/a pronuntat irevocabil modificand solutia instantei de fond. La data de ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila atacata cu recurs Trosan Trosan Buna ziua , Avem o hotarare definitiva si irevocabila ce a fost acum atacata cu recurs , in fapt in prima instanta am avut o solutie favorabila ce putea fi ... (vezi toată discuția)