avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate fi presedinte al asociatiei de proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate fi presedinte al asociatiei de proprietari?

Un oarecare X nu este proprietar, este casatorit, apartamentul este dobandit in exclusivitate inainte de casatorie prin mostenire de la tatal ei;
Intrebarile;
1). X poate fi presedinte al asociatiei de proprietari, nefiind membrul al asociatiei prin acord de asociere,?
2). Daca acel X este ales ca presedinte impunandu-si hegemonia prin diverse metode meschine a familiei sale, mai putin legale, Si la presiunea organelor de indrumare si control asoc. de prop. isi da demisia. Ce trebuie sa faca?
a). Sa numeasca un vice presedinte din membrii Com.Executiv, care sa pregateasca o AG extraordinara pentru sa aleaga un nou presedinte in termen de 90 de zile?
b). Ce se intampla, daca presedintele (demisionar) nu numeste un vice presedinte,si dupa aproximativ doua luni isi da demisiile atat membrii comitetului executiv cat si cenzorul?, ramanand numai administratorul care isi face treburile pentru ce este angajat, dar nu poate lua nici o decizie privind atributiile celorlalte structuri de conducere ale asociatiei,
3). Intr-o astfel de situatie, asociatia ne avand structuri de conducere, se poate spune ca este fara reprezentare juridica? #-o
4). Ce este de facut daca proprietarii, mai putin de 2-3 % din ei doresc sa ia o masura de reorganizare a asociatiei (alegerea structurilor de conducere)si ceilalti in proportie de 97-98 % nu doresc, si nu vor sa predea actele si stampila asociatiei care se afla la presedintele demisionar???:O, Sia sociatie este in continuare fara structuri de conducere.??:(

Adica apartamentul l-a dobandit sotia respectivului prin mostenire, inainte de casatorie?
Pai ce sfat credeti ca va putem da noi? Daca spuneti ca 97-98% sunt de acord cu actuala conducere (demisionara in urma presiunilor primariei dar sustinuta "din umbra" de marea majoritate a locatarilor) si dumneavoastra nu puteti "aduna" acel minim de 20% pentru convocarea unei adunari generale, nu va ramane decat sa incercati sa vindeti si sa va mutati intr-un bloc mai normal.
Totusi daca 97-98% il sustin pe acel presedinte, probabil este un om gospodar si bun organizator chiar daca inteleg ca legal (nefiind trecut in actul de proprietate al apartamentului respectiv) nu poate ocupa aceasta functie, in situatia in care se contesta de catre cineva (ca sunt cu siguranta destule blocuri in situatia in care un membru al familiei proprietarului ocupa functie in asociatie si nu-l contesta nimeni pe la primarie sau in instanta).
george_neagu a scris:

Adica apartamentul l-a dobandit sotia respectivului prin mostenire, inainte de casatorie?
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Da apartamentul este dobandit de sotie prin mostenire inainte de a-se casatori cu respectivul...:(
Din cate stiu eu, membri CEx si Cenzorii mandatati nu pot sa-si dea demisia, termenul fiind specific CIM-urilor.

Deci ei pot fi schimbati de AG fie la initiativa AG, fie la cererea lor supusa AG.

Acum vin si va intreb, au solicitat sa fie eliberati din functie? Daca da ar trebui sa existe o hartie in acest sens. Si cred ca politia poate sa va insoteasca in demersul de a recupera actele si stampila. Daca nu exista hartia sunt inca in functii si politia si organismele din primarie pot sa-i caute sa-i ia la intrebari. Sa dea cu subsemnatul.
O nu, nu au nici un CIM nici unul, dar de aproape un an si ceva nu fac nici o activitate privind atributiile C,Ex. , presedinte sau cenzor , adica nu semneaza nu stampileaza nici un act
(presedintele si-a dat demisi a in 29 ianuarie 2010, cenzorul in 24 ianuarie 2010, si prin luna iunie 2010 asa zic cei ce erau in C.Ex.ca si-au dat si ei demisia).
Anul acesta nu a avut loc nici o AG a proprietarilor. Am incercat sa le fac eu o ordine de zi pe care am difuza-o pe la cativa vecini dar nici unul nu mi-a dat pana in prezent nici un raspuns. Cam asa stau lucrurile..:))

Alte discuții în legătură

ce masuri extreme se poate lua? Manole Dumitru Manole Dumitru O Asoc.de Prop. care are personalitate juridica, toti proprietarii au optat prin \"Acordul de Asociere\", infiintarea asociatiei. Prin lege proprietarii ... (vezi toată discuția)
Aceasta regula este legala? Manole Dumitru Manole Dumitru Presedintele, vicepresedintele, membrii comitetului executiv si cenzorul, pentru activitatea lor este legal ca la calculul cheltuielilor de intretinere sa ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate fi inlocuit un membru al comitetului executiv ... Vali P. Vali P. In ce conditii poate fi inlocuit un membru al comitetului executiv care tocmai a fost ales acum 2 luni? Daca de exemplu si-ar fi dat demisia sau ar fi fost ... (vezi toată discuția)