Acum o luna am incetat activitatea la o companie la care lucram de 4 ani. La cateva zile dupa incetarea activitatii am solicitat departamentului HR o copie a decizie de incetarea a activitatii si o adeverinta care sa cuprinda veniturile realizate lunar pe perioada lucrata acolo. Nici pana in momentul de fata nu am primit documentele solicitate si nici la mailuri nu doresc sa imi raspunda.
Ce pot face in aceasta situatie?
Decizia de incetare a contractului de munca nu trebuie inmanata angajatului inainte de parasirea companiei (eventual in ultima zi de munca). Se reglementeaza undeva asta? Multumesc!
In cazul concedierii, Codul Muncii nu prevede niciun termen in care trebuie comunicata decizia de concediere .
In cazul deciziei de sanctionare, inclusiv pentru concedierea disciplinara , Codul Muncii prevede in art.252 alin.3 C.mun. ca, decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.
Adeverinta somaj
amrita950
Buna ziua,
Am lucrat la o societate , iar in urma restrangerii de activitate am fost concediata. Aveam doar 11 luni lucrate la soc respectiva, dar inainte de ... (vezi toată discuția)