avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

fundatie

infiintare fundatie
sunt amanunte de luat in considerare la inffintarea unei fundatii?
Ce trebuie specificat in actul constitutiv si statut, referitor la activitatea fundatiei.
Cum se opereaza in contabilitatea fundatiei cheltuielile cu infiintarea, pagina web, publicitate? Sunt acestea deductibile?

multumesc,
maria
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:25, 28 Iunie 2011
Daca doriti sa va intocmiti singuri actele atunci dati o cautare pe net si veti gasi modele de act constitutiv si statut. Daca nu, lasati avocatul sa se ocupe de tot.
Trebuie sa aveti angajat sau macar un contract de prestari servicii semnat cu un contabil, mai ales daca doriti sa aveti o activitate mai bogata si veti rula ceva bani si multe activitati.
Nu se pune problema sa fie sau nu deductibile anumite cheltuieli decat daca veti ajunge sa platiti impozit pe profit, si asta doar cand veti derula si activitati cu caracter economic peste 15 000 euroi.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fundatia poate avea editura mariaanghel mariaanghel Buna ziua, Doresc sa infiintez o fundatie si o editura si am mai multe nedumerire. Editura va functiona strict pentru scopul declarat al fundatiei. Cum ... (vezi toată discuția)
Cod caen agnetie publicitate + comert mjuovy mjuovy Buna ziua, Am si eu ceva nelamuriri in legatura cu codurile CAEN, o sa infiintez un SRL-D si astfel sunt limitat la doar 5 grupe de coduri CAEN. Compania ... (vezi toată discuția)
Modificarea obiectului de activitate a unei asociatii m.andreea21 m.andreea21 Buna ziua, doresc sa va intreb daca stiti cumva care este procedura de modificare a obiectului de activitate a unei asociatii, in sensul de a adauga ca obiect ... (vezi toată discuția)