avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz concediere art.61,a)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz concediere art.61,a)

In cazul concedierii conf. art. 61, lit. a din Codul muncii, se acorda preaviz? Daca se acorda, in baza carui articol? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 28 Iunie 2011
Dreptul la preaviz

ART. 75
(1) Persoanele concediate în temeiul art. 61 lit. c) şi d), al art. 65 şi 66 beneficiază de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucrătoare.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) persoanele concediate în temeiul art. 61 lit. d), care se află în perioada de probă.
(3) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător, cu excepţia cazului prevăzut la art. 51 alin. (2).
Deci raspunsul este nu.
alina.pene@rai-ria.ro a scris:

In cazul concedierii conf. art. 61, lit. a din Codul muncii, se acorda preaviz? Daca se acorda, in baza carui articol? Multumesc!


In cazul concedierii disciplinare nu se acorda preaviz ... Numai persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c si d, al art. 65 si 66 C.mun. beneficiaza de dreptul la un preaviz .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot lua co în timpul perioadei de previz? b0g23 b0g23 buna ziua - pot lua concediul de odihna in perioada de concediere (in perioada de 20 zile)? - se amana zilele zile ramase din concediere dupa efectuarea ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz tecu63 tecu63 Care este perioada de preaviz dupa noul Cod al Muncii in cazul concedierii? (vezi toată discuția)
Concediere disiciplinara - absenare 4 ore/zi in previz? Georgi_eu Georgi_eu Buna ziua! In cazul concedierii disciplinare pentru abateri repetate salariatul are dreptul la optiunea de a sta 4 ore/zi la serviciu in perioada ... (vezi toată discuția)