Sunt angajata la un S.R.L. din 05.06.2008 si am facut varsat de vant. Am avut concediu medical 14 zille. Medicul de familie mi-a incadrat boala la boli obisnuite.
Imi pot primi drepturile salariale?
Medicul de familie sau medicul curant are evidenta zilelor de concediu medical.
Cand se duce omul la medic, acesta ii cere o adeverinta cu concediul medical pe ultimele 12 luni pe care i-o da angajatorul.
Ultimul medic care il consulta si constata ca a ajuns la 90 de zile de medical si el nu ii mai poate acorda un astfel de concediu, il trimite la comisia medicala.
Obligatia angajatorului este sa elibereze adeverintele solicitate de medic.
Am inteles ca daca trec 90 de zile de cm, medicul nu ii mai poate acorda alt cm si il va trimite la comisie. Daca insa in aceasta perioada salariatul inca nu s-a recuperat va fi pensionat?
Este inca tanar, dar boala de care sufera nu se va remedia in 15 zile( deoarece au trecut deja 76 de zile de cm). Daca peste cateva luni se va insanatosi nu se poate reangaja?
perioada este intre 91 si 183 de zile, abia apoi la comisie. Dupa ce perioada de incapacitate temporara de munca va inceta se va putea intoarce la servici/reangaja
Concediu medical
bycatza
Buna ziua,
Am un salariat angajat din 2009 care incepand din 12.02.2010 este in concediu medical neintrerupt avand cod de boala 14(neoplazie).Casa de ... (vezi toată discuția)