avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Semnatura electronica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Semnatura electronica

Declaratia 100 se depune obligatoriu cu semnatura electronica,sau se poate depune ca si pana acum ?
de la 1 iulie este obligatoriu cu semnatura electronica
@Adriana Vasilescu unde se mentioneaza obligativitatea depunerii Declaratiei 100 cu semnatura electronica de la 1 iulie? Va multumesc.
HGR 1397/2010 MO 897/2010
HG 1397/ 2010 face referire la Declaratia 112 cu privire la obligativitatea contribuabililor persoane fizice si juridice care au calitatea de angajator sau entitati asimilate angajatorului, ca incepând cu 1 iulie 2011 sa completeaze si sa depuna formularul 112 numai prin mijloace electronice de transmitere la distanta.

Insa Declaratia 100 privind obligatiile de plata la bugetul de stat, se completeaza de catre platitorii de impozite, taxe si contributii sociale carora le revin obligatii de plata la bugetul de stat conform OPANAF nr. 101/2008 modificat prin OPANAF nr. 73/2011. Declaratia se poate depune in format electronic sau pe suport de hartie prin codificarea informatiilor sub forma codului de bare.

In acest sens ANAF a emis si o circulara in care se mentioneaza urmatoarele:

Începând cu data de 01 IULIE 2011, “Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” - Formular 112 se va depune EXCLUSIV prin mijloace electronice de transmitere la distanţă. Depunerea se face prin portalul: www.e-guvernare.ro

Deţinerea certificatului calificat pentru semnatura electronică prezintă următoarele AVANTAJE:
- eliminarea costurilor şi a timpului alocat pentru depunerea declaraţiilor la organul fiscal competent;
- prin deţinerea certificatului digital calificat se pot depune on-line următoarele declaraţii: 100 , 101, 102 , 103, 120, 130, 200, 300, 301, 390, 710.;
- cu un singur certificat digital calificat puteţi depune declaraţii electronice pentru un numar nelimitat de coduri fiscale;
- semnarea facturilor (conform Codului fiscal);
- semnarea documentelor trimise catre alte persoane (O.N.R.C., alte institutii ale statului alţi parteneri).


Imi cer scuze, dar nu eu am gasit inscrisa obligativitatea depunerii acestei declaratii numai pe baza semnaturii electronice. :bow:
au prelungit termenul, merita semnatura electronica.

Alte discuții în legătură

Semnatura electronica lumifatu lumifatu buna ziua, imi poate spune cineva daca semnatura electronica este obligatorie? conform carei legi? administratorul unei firme are nevoie sa depuna anumite ... (vezi toată discuția)
Societate fara angajati poate depune de la 1 iulie 2011 declaratiile fiscale la ghiseu? jaina jaina Societate cu asociati straini ce nu domiciliaza in Romania, au un SRL prin care au cumparat un teren cu o valoare de 40.000 euro. Singura miscare in ... (vezi toată discuția)
D112 Mainerici  Ctin Mainerici Ctin certificatele medicale unde se depun (vezi toată discuția)