avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis expirat

Momentan nu sint in localitatea de domiciliu si am constatat intimplator ca am permisul de conducere expirat de aproape 2 ani. Ce se intimpla in cazul in care sint oprit de politie?

Multumesc
art.189 (1) din regulamentul de aplicare a oug 195/2002 prevede: politistul rutier este obligat, ca atunci cand verifica documentele unui conducator de autovehicul sau tramvai, sa urmareasca daca exista concordanta intre datele inscrise in actul de identitate si cele din permisul de conducere. in cazul in care constata neconcordante referitoare la nume, prenume, domiciliu sau resedinta, precum si in cazul in care termenul de valabilitate a expirat, politistul rutier este obligat sa retina permisul de conucere si sa elibereze o dovad inlocuitoare a acestuia cu drept de circulatie 15 zile.
Multumesc.
Presupun ca se considera contraventie. Valoarea aproximativa a amenzii?
intr-adevar fapta constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a adica de la 6-8 puncte amenda. un punct reprezinta 10% din salariul minim brut pe economie (67 lei). 6x67=402 lei. sper ca am calculat bine.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere cioroianuflorin cioroianuflorin Mi sa gresit numele pe permisul de conducere si nu mam dus sal schimb cu toate ca asa trebuia. Imi puteti spune daca o sa fiu penalizat intr-un fel? Va ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala logdan logdan in data de 08.01 2011 am fost oprit intro localitate de un agent de politie pentru control si mi sa itocmit un proces verbal deoarece numaru locuintei de ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis de conducere la schimbarea buletinului cosas43 cosas43 daca schimb buletinul cu noua adresa mai trebuie sa schimb si permisul de conducere daca este valabil? (vezi toată discuția)