avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare robineti cu cap termostatic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare robineti cu cap termostatic

Buna dimineata,

Imi puteti spune va rog daca exista obligativitatea ca, bransat fiind la Radet, pe langa montarea repartitorului trebuie neaparat sa am si robinet cu cap termostatic sau pot avea un robinet simplu montat pe calorifer?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 09:04, 23 Septembrie 2014
Repartitorul este alcatuit din doua piese. Asa se monteaza.
se poate4 pt ca sunt 2 piese diferite
-repartitorul doar inregistreaza si afiseaza niste unitati
-robinetul termostat are unsenzor de temperatura pe care inchide si deschide robinetul (deci opreste/deschide circulatia agentului termic)
deci daca desfiintati acest robinet si montati un robinet simplu va trebui sa inchideti/deschideti manual acest robinet
Repartitorul de cost reprezinta dispozitivul electronic care evidentiaza caldura cedata de radiator mediului ambiant.
Repartitorul de cost reprezinta un dispozitiv cu pretinsa eficienta,care se poate instala pe calorifer prin sistem de siguranta
Suplimentar repartitorului de cost,specialisti in domeniu solicita si instalarea de robinet cu cap termostatic care are facilitatea ca la anumite temperaturi scazute ale ambientului ,
permite automat pornirea trecerii agentului termic in calorifer fata de robinetul clasic care nu are aceasta facilitate
Puteti sa nu montati capul termostatat dar veti plati cea mai mare factura din bloc.
Ca sa intelegeti cum functioneaza trebuie sa o contrzic pe @ynocenta. Acel dispozitiv nu masoara caldura cedata de radiator mediului ambiant ci masoara diferenta de temperatura dintre radiator si mediul ambiant ,diferenta asupra careia aplica o formula de calcul mai mult empirica decat stiintifica. Daca nu veti monta capul termostat repartitorul dvs. de costuri va contoriza non-stop 24/24 astefl incat la sfasitul luni puteti avea surpriza sa constatati ca ati consumat mai multa caldura decat capacitatea nominala a caloriferului.
Sfatul meu este sa va montati capul termostatic...
se pot monta robineti termostati programabili pe zile, ore si temperatura care spre deosebire de cele oferite de firme sunt mult mai buni realizand o economie de cca 30% fata de robinetii termostatati de la firma
singurul incovenient este ca sunt putin mai scumpi dar merita

Alte discuții în legătură

Debransare radet damxie damxie Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza ... (vezi toată discuția)
Temperatura de pornire a repartitoarelor de caldura eliasav eliasav Cunoaste cineva care este temperatura de pornire a repartitoarelor de cladura???? Am auzit ca sunt doua valori: - una pentru sezonul de vara - una pentru ... (vezi toată discuția)
Repartitor fraudulos eusebiuistrate eusebiuistrate Buna ziua . Am si eu o intrebare . De cand a inceput Iarna am observat ca pe langa costul intretinerii in sine am inceput sa platesc o suma de bani pt caldura ... (vezi toată discuția)