avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcere din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcere din CIC

Buna ziua,
In luna noiembrie inceteaza concediul pentru cresterea copilului. Doresc sa stiu ce drepturi am la intoarcerea la munca. Pot fi concediata ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 29 Iunie 2011
Legea nr 202/2002 republicata , privind privind egalitatea de sanse intre femei si barbati prevede la art.10 alin.7 urmatoarele:
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.


De asemenea, angajatorul , in conditiile legii, poate dispune concedierea dvs. la revenirea din CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajuta-ma te rog stefananca stefananca buna am prelungit ccc pina la 3 ani si as dori sa stiu ce drepturi am pe mai departe privind intoarcerea la serviciu lucrez la patron (vezi toată discuția)
Lamurire stefananca stefananca in data de 2 aprilie anul acesta copilul meu implineste 3 anisori mentionez ca am prelungit ccc patronul la care am lucrat mai este obligat de lege sa ma ia ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate adalfodanio adalfodanio As dori sa stiu si eu un raspuns concret de la cineva ce cunoaste o lege sau o.u.g legata de intoarcerea la munca dupa o absenta de 2 ani de concediu pentru ... (vezi toată discuția)