Buna seara. Sotul meu administrator si unic asociat intr-o societate, s-a asociat cu un investitor pt a incepe o noua afacere. Societatea in care sotul meu s-a asociat cu acest investitor, a facut un imprumut prin contract cu societatea (alta societate in care investitorul este administrator si unic asociat) acelui investitor. Termenul de inapoiere a imprumutului a expirat si imprumutul nu a fost inca inapoiat. Cand s-a facut imprumutul eu eram angajata in societatea sotului.
Sotul meu nu are nici o proprietate pe societate nici pe persoana fizica. A mostenit doar o mica parte dintr-o casa dupa mama lui.
Eu am mostenit trei sferturi dintr-un apartament dupa tatal meu , un sfert fiind al mamei.
Ceea ce vreau sa va intreb este daca in situatia in care investitorul l-ar da in judecata pe sotul meu s-ar putea pune titlu executoriu pe partea mea din apartamentul mostenit?
Astept cu interes raspunsul d-voastra,
Va multumesc!
Problema sta in felul urmator...trebui sa ne spuneti daca s-a garantat in vreun fel cu bunurile personale acel imprumut.
Daca nu s-a garantat, atunci puteti sta linistita atat in privinta bunurilor personale ale sotului cat si ale ds.
In caz contrar se pot executa silit bunurile celui care a garantat imprumutul. Pentru bunurile detinute in comun se va face partaj judiciar si se va executa doar partea celui care a garantat cu bunurile sale.
Care ar fi cotele?
alyna_7
buna ziua!
din cate stiam...daca pe actul de proprietate al unui apartament sunt trecuti ambii soti, in cazul in care unul din cei doi decedeaza si mai au ... (vezi toată discuția)
Fidejusor
ina1
Buna ziua,
Societatea x are un credit restant. Banca a propus restructurarea/reorganizarea creditului. S-a garantat pentru credit cu un imobil proprietatea ... (vezi toată discuția)
Mostenire
limac
Am o prietena care are tatal paralizat si nu poate vorbi desi intelege tot - el este recasatorit a doua oara cu o doamna care are 1 copil dintr-o alta ... (vezi toată discuția)