avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... noul cod
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

noul cod

In ceea ce priveste custodia, (divortul are termen de judecata dupa intrarea in vigoare a noului cod civil),s-a cerut incredintarea minorului catre unul din parinti, celalalt parinte fiind de acord cu acest lucru in intampinarea facuta. Daca intra in vigoare noul cod, parintele caruia nu i s-a incredintat copilul (doar program de vizitare) poate sa-si schimbe decizia si sa ceara custodie comuna? Sau se va judeca pe baza vechiului.
Cel mai recent răspuns: ContSters212874 , utilizator 10:41, 1 Iulie 2011
Potrivit principiului tempus regit actum divortul se va judeca dupa legea in vigoare la momemntuil promovarii lui, insa nu este exclus ca dupa solutionarea divortului sa se faca o noua cerere pentru custodie comuna
Multumesc pentru raspuns. Deci, daca am inteles bine, dosarele depuse ,sa zicem ,cu o saptamana inainte de intrarea in vigoare a noului cod se vor judeca dupa legea veche (in care nu exista termenul de custodie comuna, si nu se poate cere acest lucru), iar la cele depuse dupa o saptamana (de la intrarea in vigoare a noului cod) se poate cere si custodia comuna ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indredintare minor aaelena aaelena Am introdus actiune de divort in luna iunie anul acesta. Am primit termen de judecata in noiembrie. Se va judeca dupa codul care era in vigoare la momentul ... (vezi toată discuția)
Noul cod ContSters221828 ContSters221828 Unul dintre soti a introdus actiune de divort in care a cerut ca cei 2 copii minori sa fie incredintati celuilalt sot, cerand un program de vizitare. Termenul ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna in noul cod civil ContSters212874 ContSters212874 daca am inteles bine, dosarele depuse ,sa zicem ,cu o saptamana inainte de intrarea in vigoare a noului cod se vor judeca dupa legea veche (in care nu exista ... (vezi toată discuția)