avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Scutiri de la plata - imposibil de obtinut
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Scutiri de la plata - imposibil de obtinut

Un SRL-D, dupa infiintare, angajeaza personal si se apuca de treaba.
La primul termen de raportare a decl. 112, constata ca nu are cum sa evidentieze scutirile prevazute in OUG 6/2011, art.5 lit.c (adica scutirea de la plata a contributiilor de asigurari sociale datorate de angajator, pentru maxim 4 angajati, timp de 3 ani etc). Prin urmare, le declara normal, dar achita partea angajatului, cu speranta ca va depune rectificativa imediat ce se modifica 112.
La al doilea termen constata ca nimic nu s-a modificat, procedeaza la fel si, in plus, depune si o sesizare in acest sens la Administratia Financiara.
Avand in vedere ca termenul limita de 30 de zile se apropie, administratorul, dupa ce se consulta cu AIPPIMM, hotaraste sa dea ministerul de finante in judecata si sa ceara sa fie scutit si sa i se anuleze dobanzile si penalitatile la care este obligat prin somatie de plata sa le achite.
1. Pe cine cheama in judecata? Ministerul prin administratia financiara?
2. Cum sa formuleze ce pretentii are, astfel incat solutia sa afecteze si viitoarele sume de plata care vor mai aparea in timpul procesului?
3. Unde se inregistreaza, la judecatoria apartinatoare sau la tribunal?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sc monterey srl , Contabil 09:17, 20 Iulie 2011
Am primit deja somatia de plata si titlul executoriu, va rog frumos sa ma ajutati, sincer nu am bani sa platesc un avocat si ma tem ca se vor pune popriri pe conturi.
Trebuie sa platiti, in opinia mea, debitele. Tineti cont ca dupa 45 de zile de intarziere de plata de la orice scadenta a unei obligatii fiscale, pierdeti drepturile SRL-D.
Multumesc pentru raspuns. Atunci am sa le platesc. Dar cum cand le mai recuperez?
Agentiile fiscale care nu s-au limitat la a da din umeri au raspuns ca dupa aparitia declaratiei 112 modificata, vom depune declaratii rectificative si astfel se vor regulariza sumele platite in plus.
Pe data de 18.07.2011 s-a modificat declaratia 112 in sensul OUG 6/2011.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl - d anairam_unid anairam_unid Buna ziua Pentru un SRL-D care sunt contributiile care nu se platesc?(CAS,CASS,SOMAJ,FOND GARANTARE,ACCIDENTE IN MUNCA,CCI?) Stie cineva mai multe ... (vezi toată discuția)
Nelamurire srl-d achizitii! derick derick Ghidul solicitantului pentru SRL-d zice asa: [quot]Pentru a fi incluse în investiţia eligibilă, activele corporale şi necorporale trebuie să ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 actualizata: ultima versiune: soft a (versiunea 11/18.07.2011), soft j (versiunea 1.5.0/18.07.2011) Valentin_buzau Valentin_buzau [b]DECLARATIA 112 actualizata: ultima versiune: Soft A (versiunea 11/18.07.2011), Soft J (versiunea 1.5.0/18.07.2011)[/b] Fiti atenti ca a aparut o noua ... (vezi toată discuția)