avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale calitatea de garant ipotecar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

calitatea de garant ipotecar

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea:
In ce conditii o persoana juridica poate garanta cu un bun propriu un credit acordat unei persoane fizice sau unei alte persoane juridice?
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 11:00, 6 August 2008
Aveti perfecta dreptate in ceea ce spuneti. Insa, in situatia in care aceeasi persoana fizica este asociat la mai multe S.R.L.-uri, s-a intamplat sa poata garanta imprumutul uneia dintre societati cu un imobil apartinand altei societati la care este asociat, pe considerentul ca cele societati fac parte din acelasi grup, legatura dintre ele constituind-o tocmai asociatul comun.
In practica eu nu am auzit de un asemenea caz si nici nu cred ca este posibil decat in cazul in care societatea este coplatitor al creditului deci si coproprietar.
In practica bancara mai nou se practica un sistem de a garanta creditul si Admnistratorul (persoana fizica) in calitade de fidejusor( administratorul garanteaza pentru creditul societatii cu bunurile proprii).
In ceace priveste garantiile date de o societate pentru alta eu vad posibil acest lucru numai daca fac parte dintr - un G.E.I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot imprumuta intre ele? glo glo o societate comerciala poate imprumuta bani de la o alta societate comerciala? daca da .cum? multumesc (vezi toată discuția)
Imprumutul de bani intre firme kunder1 kunder1 Cm pot sa imprumut zilnic,din firma mea o alta firma, cu sume de pana la 5000 ron si apoi o data la 30-45 zile sa imi factureze un bun de o de o valoare ... (vezi toată discuția)
Transfer credit persoana fizica in credit persoana juridica lucian1982 lucian1982 Buna ziua, Am si eu o rugaminte, poate ma ajuta cineva. Am un credit de nevoi personale cu ipoteca pe persoana fizica, tatal meu vrea sa ma ajute sa ma ... (vezi toată discuția)