Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea:
In ce conditii o persoana juridica poate garanta cu un bun propriu un credit acordat unei persoane fizice sau unei alte persoane juridice?
Aveti perfecta dreptate in ceea ce spuneti. Insa, in situatia in care aceeasi persoana fizica este asociat la mai multe S.R.L.-uri, s-a intamplat sa poata garanta imprumutul uneia dintre societati cu un imobil apartinand altei societati la care este asociat, pe considerentul ca cele societati fac parte din acelasi grup, legatura dintre ele constituind-o tocmai asociatul comun.
In practica eu nu am auzit de un asemenea caz si nici nu cred ca este posibil decat in cazul in care societatea este coplatitor al creditului deci si coproprietar.
In practica bancara mai nou se practica un sistem de a garanta creditul si Admnistratorul (persoana fizica) in calitade de fidejusor( administratorul garanteaza pentru creditul societatii cu bunurile proprii).
In ceace priveste garantiile date de o societate pentru alta eu vad posibil acest lucru numai daca fac parte dintr - un G.E.I.