avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... valoare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

valoare pensie alimentara

Buna ziua,
sunt divortata cu hotarare definitiva si irevocabila, cu doi copii minori si in sentinta scrie ca tatal copiilor sa plateasca o pensie alimentara reprezentand 33% DIN SALARIUL MINIM PE ECONOMIE.
Va rog spuneti-mi cat reprezinta valoarea aceasta pentru ca luna trecuta fostul meu sot a platit 190 lei si in aceasta luna 100 lei.
Am cautat pe google si pe unele pagini apare o suma pe altele ata suma.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:26, 3 Iulie 2011
Am aflat care a fost motivul:
de ziua fetei i-a cumparat o pereche de pantaloni si o bluza. spune ca a pastrat bonul si nu mai trebuie sa plateasca decat pentru baiat luna aceasta.
Are acest drept?
Oh..dar ce tata " minunat"!
Nu, faptul ca a dorit sa faca cadou fiicei sale o pereche de pantaloni si o bluza nu inseamna ca este scutit de plata pensiei de intretinere stabilita in hotarare pe luna respectiva, obligatia sa fiind cea stabilita in hotararea judecatoreasca.
Referitor la cuantumul pensiei de intretinere, nu-mi este clar de ce instanta in cazul dvs. a stabilit pensia in procent la venitul minim pe economie.
Instantele din Prahova stabilesc pensiile in functie de venitul minim pe economie in suma fixa si nu in procent, pe de o parte tocmai ca atat cel care trebuie sa primeasca pensia de intretinere cat si cel care trebuie sa o achite sa stie exact ca are de achitat lunar, iar pe de alta parte, procentul stabilit de 33% se aplica la suma de 670 de lei, respectiv pentru doi copii cum aveti dvs.se stabileste un cuantum total de 222 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ContSters159553 ContSters159553 buna ziua, fostului sot i s-a stabilit 33% din salariul minim pe economie pensie alimentara pentru cei doi copii ai nostri.eu am primit prin mandat postal ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ne platita ana gazdac ana gazdac la 1 an dupa divort fiica mea s-a impacat cu fostul sot au trait in concubinaj 7ani dar din sept.2008 pina in sept.2010 nu a muncit nicaieri pe aceea perioada ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie intretinere copii mai mare decat prevede art. 529 alin.. (2) din c. civil si art. 729 din c. proc. civila marius_cretoiu marius_cretoiu Buna ziua, Am divortat in 2016 conform sentintei civile nr. 478/01.02.2016. S-a stabilit o pensie de intretinere in suma fixa (1000 lei) de o treime pentru ... (vezi toată discuția)