avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul fara plata dupa CIC...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul fara plata dupa CIC...

m-am intors la lucru in 23.06.08 dupa terminarea concediului de ingrijire a copilului pana la varsta de 2 ani.
acum , dupa aproape 1 luna si jumatate am nevoie sa imi iau 1 luna de concediu fara plata (am inteles ca e voie sa imi iau chiar un an - pana implineste copilul 3 ani)

cu cat timp inainte trebuie sa anunt?
cum sa fac cererea?
pot sa iau acum 1 luna si peste cateva luni alta luna de concediu fara plata?
influenteaza asta decontarea de cate Casa de asigurari de sanatate a concediului si operatiei care as vrea sa o fac la sf. anului?

multumesc
Cel mai recent răspuns: simu , utilizator 11:08, 14 Ianuarie 2011
catalin_just a scris:

Iar daca doriti concediu fara plata in fractii de cate 1 luna, subscriu la cele scrise de Elis. Aprecierea asupra oportunitatii acestora ramane la latitudinea angajatorului.
Radu

.... adica e posibil sa nu se aprobe deoarece considera el ca nu e oportun...? pai cum se poate asa ceva? unde scrie asta in lege?

in cat timp dupa depunerea cererii trebuie sa primesc un rezultat (regulamentul intern scrie 24 de ore.... ce trebuie sa fac daca nu-l primesc in 24 de ore?)
mama3 a scris:

.... adica e posibil sa nu se aprobe deoarece considera el ca nu e oportun...? pai cum se poate asa ceva? unde scrie asta in lege?

in cat timp dupa depunerea cererii trebuie sa primesc un rezultat (regulamentul intern scrie 24 de ore.... ce trebuie sa fac daca nu-l primesc in 24 de ore?)

In cazul concediului fara plata pentru interese personale ( asa cum inteleg ca doriti dvs - cate 1 luna din cand in cand) aveti nevoie de aprobarea angajatorului (in acest caz, contractul individual de munca se suspenda prin acordul partilor, nu ,,de drept"). Este nevoie sa justificati un ,,interes personal". Angajatorul o sa va aprobe sau nu...
Cat despre termenul de 24 de ore in care ar trebui sa primiti un raspuns, potrivit regulamentului intern din unitatea dvs,nu stiu ce sa va spun.Uneori diplomatia rezolva mult mai rapid o situatie anume... Incercati asa.
[

In cazul concediului fara plata pentru interese personale ( asa cum inteleg ca doriti dvs - cate 1 luna din cand in cand) aveti nevoie de aprobarea angajatorului (in acest caz, contractul individual de munca se suspenda prin acordul partilor, nu ,,de drept"). Este nevoie sa justificati un ,,interes personal". Angajatorul o sa va aprobe sau nu...
Cat despre termenul de 24 de ore in care ar trebui sa primiti un raspuns, potrivit regulamentului intern din unitatea dvs,nu stiu ce sa va spun.Uneori diplomatia rezolva mult mai rapid o situatie anume... Incercati asa.

Am si eu o rugaminte. Doresc sa stiu daca dupa terminarea concediului pentru ingrijirea copilului bolnav de pana la 3 ani , mai am dreptul la un an concediu fara plata ?
Daca institutia publica la care lucrez mai are obligatia sa-mi pastreze postul ?
Fac mentiunea ca sunt functionar public.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la intrebarea de ieri , ...scuze dar nu m-am lamurit zsolti zsolti Referitor la concediul fara plata inca un an dupa CIC. Vreau sa mai stiu daca art.148 C.muncii >acestea la randul lor , abroga (anuleaza) drepturile pe care ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata biamaria biamaria Buna ziua ! De cateva saptamani fratele meu lucreaza cu contract de munca in strainatate.In tara lucra in domeniul sanitar.Acum este in concediu fara plata.Pe ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata brigite brigite Daca cineva a fost angajat in luna iulie 2010 poate sa solicite concediu fara plata din luna noiembrie 2010 si daca da pe ce perioada maxima? va multumesc (vezi toată discuția)