avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract inchiriere + contract comodat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract inchiriere + contract comodat

buna ziua! am urmatoarea situatie : eu ca persoana fizica inchiriez un apartament proprietate personala unei alte persoane fizice; acesta persoana la randul ei (chiriasul) vrea sa incheie un contract de comodat pt. apartamentul in cauza cu o socitate comerciala(pt.sediu social),avand acordul meu.Este legal? se poate face?
multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:30, 11 Martie 2010
Subinchirierea este legala, mai ales daca in contract este prevazuta si aceasta clauza de subinchiriere cu acordul locatorului respectiv al dvs.
Contractul de comodat nu este o subinchiriere propriu-zisa, pentru ca nu presupune o plata pentru folosinta bunului.
In principiu, nimic nu va opreste sa ve exprimati acordul pentru acest contract de comodat. Este legal. Dumneavoastra ati inchiriat unei persoane, care are obligatia de a va achita chiria.
Acordul dumneavoastra este necesar, pentru ca pana ca eu apreciez ca este mai degraba o cesiune a drepturilor rezultate din inchiriere si nu o subinchiriere, dar in rest, este OK. Apropo, sa va uitati in contractul de inchiriere daca este permisa subinchiriere si cesiunea.
poate e o inchiriere cu titlu gratuit?
va multumesc!imi pare bine ca pot rezolva
alberto_e60 a scris:

poate e o inchiriere cu titlu gratuit?

A vorbi despre o inchiriere fara chirie e ca si cum am vorbi despre un înveşmântat fara veşminte. (nu vi se pare ca tot ...neimbracat e? ca e altfel decat imbracat?)

O remitere spre folosinta temporara a unui lucru (daca nu se stipuleaza o contravaloare pentru folosinta = chirie) este ...altceva decat o inchiriere. Este un imprumut de folosinta = comodat.

Comodantul (cel care da lucrul cu imprumut pentru folosinta) poate sa fie un locatar / chirias (poate sa nu fie proprietar) daca transmiterea folosintei nu i-a fost interzisa prin contractul de locatiune/inchiriere pe care il are cu proprietarul.

Deci, cu atat mai mult ar putea sa dea lucrul cu acceptul proprietarului sau.
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasul doreste contract comodat pt. un tert (sc) ContSters84851 ContSters84851 Buna ziua tuturor, Sunt persoana fizica - proprietar [u]apartament cu 2 cam.+ dependinte, inchiriat[/u] (tot) legal unei societati comerciale (ob. pr. ... (vezi toată discuția)
Acord pentru contract de comodat bianca27 bianca27 Buna ziua, Ce denumire trebuie sa aiba Acordul dat de catre proprietar chiriasului ( persoana juridica) pentru ca , acesta, sa poata incheia un contract ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat imobil adriana__b adriana__b Se poate incheia un contract de comodat in cazul urmator? O persoana (locatar) a incheiat un contract de inchiriere cu o societate (locator) pentru un ... (vezi toată discuția)