avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Fast food evidenta pentru II
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Fast food evidenta pentru II

Inteleg ca pentru un fast food trebuie si raport zilnic de gestiune, ce trebuie trecut in el? Daca am bonuri de consum pentru materia prima pe care o niruiesc ? Pentru vanzarea Hot-dog -lui am bon de vanzare fiscal, iar pe langa materia care intra in componenta produsului final am o manopera de unde rezulta produsul final. Va rog sa-mi spuneti daca gresesc undeva.Eu produsele care mi se cer le prepar pe loc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 11:13, 3 Iulie 2011
In raportul de gestiune se inregistreaza intrarile si iesirile de marfuri si ambalaje pe baza documentelor justificative si depunerea numerarului din vanzarea acestora.
In raportul de gestiune se trece marfa,, eu consider ca produsul obtinut (ex hot dog-gul este un produs finit) nu o marfa.Va rog sa ma corectati daca gresesc
Materiile prime sunt evidentiate separat si se scad pe baza Raportului de productie. In Raportul de gestiune se inregistreaza produsele finite.
Astept opinia dv in urmatoarea speta:
Sunt o II neplatitoare de tva ,am un spatiu in comodat pentru a depozita materiile cumparate pentru activitaea de fast food. Am o Bicicleta mobila in care imi desfasor activittea adica vand prin casa de marcat hot dog .
Deci fac receptie la ce cumpar in depozit si fise de magazie , transfer prin aviz produsele necesare pentru hot=dog in bicicleta si si emit bon fiscal pentru vanzare.
Sunt incurcata putin in ceea ce privesc doumentele ce trebuie intocmite in bicicleta, in vederea unui control
Aveti obtinute toate autorizatiile si avizele necesare acestui tip de activitate( comert ambulant )?

Alte discuții în legătură

Contabilitate primara productie BISCUTA BISCUTA Buna ziua, Care sunt pasii de urmat de la factura de cumparari pana la vanzarea a produsului finit? 1. FACTURA MATERIE PRIMA a).NIR b).BON CONSUM cu ... (vezi toată discuția)
Procedura inregistrare productie imike imike Am o intreprindere, producator de imitatii de bijuterii. Emit nota de receptie (pt.achizitii de materii prime) cu pretul de achizitie, dupa aceea fac bon de ... (vezi toată discuția)
Productie pe pfa ghita3001 ghita3001 Buna ziua, In cazul in care pe PFA realizez productie (diferite montaje electronice) as dori sa stiu ce acte trebuiesc completate si care este modalitatea ... (vezi toată discuția)