avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate despre psihologi si psihologie
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

despre psihologi si psihologie

As vrea sa dau la facultatea de psihologie, dar m-ar interesa cam cat castiga un psiholog? este adevarat ca la cabinetele private de psihologie se poate ca medicul sa nu-ti taie chitanta cum de altfel se intampla pe la noi prin Dobrogea? E adevarat ca unii medici vad si in afara orelor de program persoanele cu care vorbesc ca pe posibili pacienti si le pun diagnostice, ca sa nu zic ca ii jignesc? E cautata psihologia la ora actuala sau criza si-a pus amprenta si pe aceasta meserie? de ce totusi anumite persoane-si ma refer mai ales la cele din cadrul armatei-dupa ce trec testele psihologice, se sinucid?
Cel mai recent răspuns: alexis45 , utilizator 12:14, 2 Iulie 2011
As vrea sa dau la facultatea de psihologie, dar m-ar interesa cam cat castiga un psiholog?

Nu te imbogatesti din profesia de psiholog, cel putin nu in Romania.
este adevarat ca la cabinetele private de psihologie se poate ca medicul sa nu-ti taie chitanta cum de altfel se intampla pe la noi prin Dobrogea?

Daca vrei sa profesezi legal, nu procedezi asa.
E adevarat ca unii medici vad si in afara orelor de program persoanele cu care vorbesc ca pe posibili pacienti si le pun diagnostice, ca sa nu zic ca ii jignesc?

Nu am auzit de psihologi care jignesc clientii in afara orelor de program. Orice psiholog vorbeste cu oameni si cand nu e in cabinet, de multe ori chiar profesia o cere.
E cautata psihologia la ora actuala sau criza si-a pus amprenta si pe aceasta meserie?

Daca te iei dupa ce profesie e cautata, nu mai dai la nicio facultate si te faci zidar. Se cauta oameni profesionisti, in orice domeniu, deci depinde totul de cunostintele tale si de eforturile pe care le depui.
de ce totusi anumite persoane-si ma refer mai ales la cele din cadrul armatei-dupa ce trec testele psihologice, se sinucid?
:))
Psihologul nu citeste in viitor, tot omul este responsabil pt propriile actiuni.












Nu cred ca este avantojos pentru cariera dv. sa doriti o facultate care sa va aduca bani, nu veti fi un adevarat profesionist. Nu dorinta de a face o facultate trebuie sa aibe intaietate (chiar daca vor parintii) ci capacitatea si vocatia personala. Indreptati-va catre o facultate pentru care aveti vocatie si din care sa iesiti un adevarat specialist.
de ce totusi anumite persoane-si ma refer mai ales la cele din cadrul armatei-dupa ce trec testele psihologice, se sinucid?

Raspunsurile pot fi multiple, inclusiv acela ca testele au fost tratate cu minima responsabilitate sau minim profesionalism.
Succes in alegerea drumului in viata profesionala.


daca esti bun in meseria ta vei fi cautat si in timp, activitatea va aduce mai multi bani.
(psihologul nu e medic)
Cel mai important lucru este vocatia nu ceea ce se cauta pe piata.Pt psihologie,care imbraca mai mult latura socio-umana decat cea medicala,va trebuie multa rabdare,sa stiti sa ascultati si,cel mai important,sa stiti sa patrundeti in sufletul omului,iesind complet din tiparele proprii.
Sa faci o facultate este usor in ziua de azi,dar,din pacate,multi o parcurg avand ca preocupare principala sa ia examenele si nu sa invete pt ca la final sa aiba o diploma care sa nu le serveasca la nimic.Filtrul in viata se realizeaza la incheierea studiilor,cand incepi sa pofesezi caci atunci se va vedea ce ai invatat si vei fi cautat sau marginalizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa vedeti viitorul juridic cu ochii unui student la drept stef23 stef23 probabil multi dintre dumneavoastra ati absolvit de ani buni facultatea care ma face sa visez noaptea numai legi si sa ma trezesc dimineata intrebandu-ma de ... (vezi toată discuția)
Buna. despre a fi avocat... D0R1N D0R1N Inca nu am terminat liceul (sunt la stiinte sociale) in viitor vreau sa devin avocat..As vrea sa stiu Cat costa intrarea in barou ? si daca este meseria de ... (vezi toată discuția)
Avocati vs judecatori Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Daca ar fi sa alegeti dintre cele 2 meserii care vi se pare cea mai buna?? Unde se castiga cei mai multi bani? Unde munca e mai putin stresanta? ... (vezi toată discuția)