avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Scopul taxei de timbru
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Scopul taxei de timbru

De doi ani sunt supus uni proces la judecatoria Constanta, pe rol fiind o plangere contraventionala. S-a finalizat in 20.06.2011 cu o sentinta civila cu drept de recurs, prin care se hotaraste anularea acestui proces verbal intocmit de IPJ C-ta. Deoarece la ultimul apel am cerut daune materiale si morale (pentru care am platit taxa legala de timbru), in hotarare nu apare nicio vorba despre despagubiri. Ce dreptate s-a facut? Ce trebuie sa fac mai departe? Pentru ce am platit taxa de timbru?:(
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2011
mingavasile, utilizator
Cel mai recent răspuns: mingavasile , utilizator 18:28, 4 Iulie 2011
Daca ati avut o astfel de cerere, ati timbrat-o si instanta de judecata nu s-a pronuntat asupra acestui capat de cerere (nu l-a admis si nici nu l-a respins) puteti formula recurs in care sa aratati ca instanta a oms sa se pronunte asupra acestui capat de cerere referitor la daune.
Multumesc pentru raspuns. Tot dezamagit sunt. Daca renunt la acest capat de cerere raman si "batut" si cu banii luati. Asa ca nu ma las. Poate ca asa trebuie, sa mai treaca ceva ani pana sa se faca dreptate.
Nu ati citit cu atentie raspunsul dat-nimeni nu v-a spus sa renuntati la acest capat de cerere-vi s-a spus ce puteti arata in recurs-ca asupra unui uicapat de cerere nu s-a pronuntat instanta , motiv de casare.Dar-ce prejudiciu ati suferit, pt.a avea dreptul la daune -este o intrebare retorica, fara suparare si cred ca instanta a scris ceva in hotarare.
Daunele, despagubirile se dau in cazul raspunderii delictuale-prejudiciul moral nu este susceptibil de o evaluare pecuniara,instanta avand in vedere atingerea adusa onoarei, demnitatii unei persoane sau o alta suferinta de ordin afectiv.Ati adus dovezi in acest sens?Inca o data, nu mi-o luati in nume de rau dar va arat posibilitatile care le aveti de a obtine despagubiri.
Instanta, prin faptul ca v-a anulat procesul verbal v-a socoti ca este o satisfactie echitabila, inlaturand efectele negative pe care le-ar fi produs un act nelegal asupra d-voastra.Deasemeni, un proces verbal de contraventie nu este un act supus publicitatiipentru a fi retinuta o eventuala atingere adusa demnitatii si onoarei d-voastra.,deci nu se impun despagubiri.
Este bine ca doriti sa va bateti pt."dreptul" d-voastra, dar ar trebui sa meditati asupra celor ce le-am scris-credeti-ma, sunt din jurisprudenta(cele aratate mai sus)..
In privinta amenzii, puteti face cerere de returnare a acesteia la care atasati hotararea definitiva si irevocabila.
Aveti perfecta dreptate. Sunt inginer si la mine 1+1=2. Vreau sa spun ca exista doua posibilitati adica: 1. s-o las asa, ca merge si 2. sa cer rejudecarea si acestui capat de cerere. Daca aleg var. 1, cad de fraier ca am platit o taxa de timbru mai mare decat amendaX-( Deci aleg varianta 2 si inclin sa cred ca instanta i-mi va da dreptate, prin prisma faptului ca nu procesul verbal in sine mi-a adus prejudicii, ci toata tevatura asta de a ma cara in fata instantei timp de 2 ani de zile, fara sa existe nici macar o dovada a vinovatiei mele, si toate astea datorita unui agent zelos care cred ca a continuat si continua sa trateze oamenii cu aroganta si cu acea "superioritate" de om al legii. Si ce este strigator la cer este faptul ca desi nu exista decat acel PV, si o declaratie nu tocmai exacta a celuilant participant la trafic (ticluita probabil tot cu ajutorul unui agent) , tot eu trebuia sa dovedesc ca sunt nevinovat. Cum sa pot sa fac asta?.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am deschis un proces civil pentru daune materiale în valoare ... Rodel15 Rodel15 Am deschis un proces civil pentru daune materiale în valoare de 20.690 lei , plus daune morale de 10o00lei. Instanța a stabilit o taxă de timbru de 1768,3 ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru olivia stoicescu olivia stoicescu Institutia la care lucrez a primit de la aceeasi persoana (in decurs de cateva luni) 3 sesizari pt.nereguli constatate la o societate,deplasandu-se de fiecare ... (vezi toată discuția)
Taxe timbru daune morale titi marina titi marina Va salut, cu stima Doresc sa actionez in instanta o persoana care m-a calomniat. Faptele săvârşite de pârâte erau infracţiuni de insultă şi ... (vezi toată discuția)