avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestatie in anulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestatie in anulare

Buna ziua!

Am o intrebare in legatura cu o contestatie in anulare.

Am introdus o contestatie in anulare pe motivul ca procedura de citare nu a fost corect efectuata in cadrul unui proces, deoarece am fost citat la alta adresa la care nu mai locuiam de un an. Am considerat ca trebuie sa introduc contestatie in anulare deoarece procesul a fost in noiembrie 2010 iar eu am aflat despre el in februarie 2011, in urma unui telefon de la un politist care imi cerea sa pun in executare hotararea.
Cu toate acestea, instanta a respins contestatia mea considerand ca am avut deschisa calea recursului. Totusi, hotararea a fost data in noiembrie, hotararea nu mi-a fost niciodata comunicata si atunci ....
Acum am deschisa calea recursului, se mai poate face ceva?

Ana
Cel mai recent răspuns: feel , utilizator 10:49, 3 Iulie 2011
Fa cerere de recomunicare a hotararii pronuntate in apel, daca sustii ca nu exista dovada de comunicare la dosar, si in 15 zile de la primirea ei exercita calea de atac a recursului.
Cum se face aceasta cerere? Adresata presedintelui instantei ori arhivei instantei
O adresati presedintelui si solicitati comunicarea hotararii la adresa noua. Doar ca, dumneavoastra aveati obligatia de a comunica instantei schimbarea adresei de corespondenta. In plus, este posibil ca instanta care a solutionat recursul sa aprecieze ca ati luat cunostinta de hotarare cu ocazia solutionarii contestatiei in anulare.
Incercati totusi ...
feel a scris:

Cum se face aceasta cerere? Adresata presedintelui instantei ori arhivei instantei


Este vorba despre o cerere de repunere in termenul de recurs ... Dispozitiile art. 103 alin.(1) teza a II-a Cod procedura civila, reglementeaza o repunere în termen sui generis, respectiv în conditii restrictive, când partea dovedeste ca „ a fost împiedicata printr-o împrejurare mai presus de vointa ei” sa actioneze înauntrul termenului defipt de lege, în speta înauntrul termenului de recurs de 15 zile care curge de la data comunicarii hotararii.

Existenta unei împrejurari mai presus de vointa partii nu constituie singura conditie necesara pentru a acorda beneficiul repunerii în termen, fiind necesar ca împrejurarea mai presus de vointa partii sa intervina înauntrul termenului legal.

Pentru acordarea beneficiului repunerii în termen mai este necesara o dubla conditie: partea sa indice motivele împiedicarii în termen de 15 zile de la încetarea acesteia si actul de procedura sa fie îndeplinit înauntrul aceluiasi termen.
In motivarea solutiei de respingere a contestatie, instanta apreciaza ca inca am deschisa calea recursului. Eu am precizat ca nu mi-a fost nicicand comunicata hotararea atacata. Instanta a mai precizat in motivare ca initial am fost citata la fostul domiciliu prin afisare deoarece nu am fost gasit acolo. Tind sa cred ca daca cer recomunicarea si apoi fac recursul trebuie sa castig ceva... Adresa de corespondenta nu s-a modificat in timpul procesului .. eu aveam noul domiciliul inainte de introducerea actiunii, deci reclamantul nu a indicat corect domiciliul meu

Freelis, incetarea imprejurarii nu este data la care mi se va comunica hotararea?

Alte discuții în legătură

Recurs Liulica Gina Liulica Gina Buna ziua! Va rog un sfat. Sunt intr-un proces civil legat de un teren, eu impreuna cu vecinul meu G, impotriva lui RAD, de la care am cumparat terenul. ... (vezi toată discuția)
Recurs tardiv!!!!! magdalenapaun magdalenapaun in situatia in care hotararea a fost comunicata la sediul societatii, dar ea a fost primita de catre o persoana care nu avea nici-o calitate in firma, iar ... (vezi toată discuția)
Comunicare sentinta Monica H. Monica H. instantele noastre de judecata ma lasa din nou fara cuvinte.... am pierdut un proces (litigiu de munca)...si am primit o notificare sa platim (avand anexata ... (vezi toată discuția)