avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs tardiv!!!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs tardiv!!!!!

in situatia in care hotararea a fost comunicata la sediul societatii, dar ea a fost primita de catre o persoana care nu avea nici-o calitate in firma, iar aceasta hotarare a intrat in posesia persoanelor care puteau sa o atace cu recurs peste termenul de recurs, s-a formulat recursul si acum s-a invocat de catre partea potrivnica exceptia tardivitatii, exista vreo posibilitate de fi combatuta aceasta exceptie? adica situatia de fapt expusa mai sus poate fi intemeiata in drept pe dispozitii legale concrete?multumesc.
Cel mai recent răspuns: magdalenapaun , utilizator 13:54, 3 Februarie 2011
Bună ziua,

Conform art. 301 din Codul de procedură civilă, termenul de recurs este de 15 zile de la data comunicării hotărârii. Cu toate acestea, art. 103 C.pr.civ. reglementează instituția repunerii în termen : Neexercitarea oricărei căi de atac şi neîndeplinirea oricărui alt act de procedură în termenul legal atrage decăderea afară de cazul când legea dispune altfel sau când partea dovedeşte că a fost împiedicată printr-o împrejurare mai presus de voinţa ei.
În acest din urmă caz, actul de procedură se va îndeplini în termen de 15 zile de la încetarea împiedicării; în acelaşi termen vor fi arătate şi motivele împiedicării.


Cu alte cuvinte, va trebui să faceți dovada faptului că ați fost în imposibilitate de a ataca hotărârea, pe de-o parte, și pe de altă parte, să faceți dovada că ați formulat recurs înăuntrul celor 15 zile de la data la care aceasta vi s-a comunicat în mod real.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
ContSters182415, utilizator
multumesc.imi poate cineva unde pot gasi spete pe aceasta tema?
imi poate da si mie cineva un exemplu de situatie mai presus de vointa. pt.ca in cazul nostru nu stiu daca se poate vorbi de o situatie de forta majora, asa cum am gasit o decizie pe aceasta tema.
adica hotararea a fost primita de o persoana ce nu avea atributii de a primi corespondenta, nu era angajat al firmei pt. ca firma nu mai avea angajati, asociatii erau in concediu la acea data si s-a primit corespondenta, dar nu au fost anuntati ca a venit hotararea. aceasta a fost gasita intamplator vreo 6 luni mai tarziu intr-un dosar.multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs Liulica Gina Liulica Gina Buna ziua! Va rog un sfat. Sunt intr-un proces civil legat de un teren, eu impreuna cu vecinul meu G, impotriva lui RAD, de la care am cumparat terenul. ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare feel feel Buna ziua! Am o intrebare in legatura cu o contestatie in anulare. Am introdus o contestatie in anulare pe motivul ca procedura de citare nu a fost ... (vezi toată discuția)
Sentinta ContSters42601 ContSters42601 Buna seara! Doresc si eu o precizare.O sentinta pronuntata de instanta de contencios adm.si fiscal a tribunalului , nu este atacata in termenul legal cu ... (vezi toată discuția)