avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot conduce o masina daca nu sunt propietar, fara o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot conduce o masina daca nu sunt propietar, fara o procura din partea propietarului?

Am urmatoarea problema.... Am imprumutat masina unui prieten pentru a merge intr-un oras vecin cam 60 km. Am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere la intrarea in Tg-jiu pt control
Am avut toate actele in regula .....Totusi politistul m-a intrebat a cui este masina . Am raspuns ca a unui prieten. . M-a intrebat procura din partea propietarului am? am spus ca nu ..in final ca si cand mi-ar fi facut o mare favoare mi-a dat actele si mi-a permis sa plec.
Intrebarea mea ...
Comform legislatiei in vigoare nu pot conduce o masina daca nu sunt propietar, fara o procura din partea propietarului?????????
Cel mai recent răspuns: Liciu Melu , Consilier juridic 00:23, 3 Iulie 2011
Ba da sepoate conduce dar atunci cand au loc filtre de circulatie si se cauta o masina furata daca se brodeste sa aiba marca aceeasi cu a dv va fi mai greu sa dovediti ca nu este furata si ca v-a fost incredintata de proprietar. Procura este necesara mai mult la parasirea tarii cu masina altcuiva.
In Romania puteti conduce o masina luata cu imprumut. Imprumutul poate fi un contract incheiat verbal. Dar, daca va opreste Politia, este bine sa puteti face dovada imprumutului etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie permis suspendat sorinslavic sorinslavic Buna ziua! In weekend - 19 Iulie - in Tg. Jiu - am avut ghinionul sa fiu oprit de politie imediat dupa o trecere de pietoni si sa mi se spuna ca nu am oprit ... (vezi toată discuția)
Propietar masina ce nu este trecut in cartea de identitate a masinii Adrian63 Adrian63 Este posibil sa achizitionez o masina ce este la cineva ce nu este trecut in cartea de identitate a masinii? Persoana respectiva (vanzatorul) mi-a sugerat sa ... (vezi toată discuția)
Lege pentru modificarea ºi completarea ordonanþei de urgenþã a guvernului nr.195/2002 privind circulaþia pe drumurile publice, republicatã, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare carmaciu carmaciu Ce inseamna A DETINE un autovehicul, in sensul OUG 195/2002? Adica, daca ma aflu la volanul unui autovehicul ce nu-mi apartine, inseamna ca il detin in acel ... (vezi toată discuția)