avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie permis suspendat

Buna ziua!

In weekend - 19 Iulie - in Tg. Jiu - am avut ghinionul sa fiu oprit de politie imediat dupa o trecere de pietoni si sa mi se spuna ca nu am oprit ca sa traverseze un pieton strada. Recunosc, era un pieton pe trecere, dar se asigura, l-am vazut - m-a vazut - si am considerat ca nu trebuie sa incerc sa franez brusc deoarece ma lasa sa trec - asa a fost. Strada era cu 2 benzi pe sens, masini parcate pe prima banda, eu mergeam incet pe a doua. Doar ca echipajul de politie aflat la cativa metri mai in fata m-a oprit.

4 puncte de penalizare, amenda si permis suspendat 30 de zile.

As vrea sa contest suspendarea si sa solitic ridicarea permisului pe perioada solutionarii.

Eu am domiciliul in Bucuresti - iar permisul mi-a fost oprit in Tg. Jiu.

As vrea sa intreb daca trebuie neaparat sa depun cererile in Tg. Jiu - sau daca pot sa contest de la o judecatorie din Bucuresti ?
Daca trebuie neaparat la Tg. Jiu - poate sa mearga cineva in locul meu - sau trebuie sa fiu personal ?
Permisul mi-a fost eliberat in judetul Suceava - nu am apucat sa fac schimbarea de adresa pentru el - doar pentru buletin am facut recent. Trebuie sa il ridic din Suceava - sau poate sa fie cerut sa fie adus in Bucuresti ?
Daca trebuie neaparat din Suceava - poate sa mearga cineva in locul meu ? (un parinte de exemplu).

Va multumesc frumos!
La Tg Jiu va veti judeca.
Nu va puteti judeca la Bucuresti.
Competentă să soluţioneze plângerea este judecătoria Târgu Jiu, dar nu sunteţi obligat să vă prezentaţi în instanţă. Puteţi să solicitaţi judecarea cererii în lipsa dvs.

Formulaţi plângerea (sau contactaţi un profesionist care să v-o formuleze) şi, la finalul ei, solicitaţi judecarea în lipsă. Instanţa o să pronunţe o hotărâre şi o să v-o comunice.
Si pentru a depune cererea - trebuie sa ma prezint personal la judecatoria Tg Jiu ?

Daca depun cererea - pot apoi sa imi recuperez permisul pe perioada solutionarii ?
Puteți să trimiteți plângerea prin poștă și puteți să vă recuperați permisul. Pentru asta vă trebuie un certificat de grefă de la Judecătoria Târgu Jiu, însă nu știu dacă puteți să îl obțineți fără să vă deplasați la instanță.
Iar certificatul de grefa trebuie ridicat personal, sau pot sa fac o procura sa fie ridicat de altcineva ?

Pentru recuperarea permisului - dupa cum am spus si anterior - permisul a fost eliberat in Suceava - ar trebui aici sa ajunga certificatul de grefa ?
Presupun ca politia Tg Jiu a trimis mai departe permisul catre politia Suceava ?
Trebuie sa fiu eu personal sa depund certificat si sa ridic permis - sau pot iarasi sa imputernicesc pe cineva ?

Va multumesc frumos pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru neacordare prioritate lyteon lyteon In data de 10.06.2011 ma deplasam spre casa.Cand am virat dreapta pe o strada, am oprit la trecerea de pietoni pentru ca treceau un grup de oameni,dupa care ... (vezi toată discuția)
Plangere permis suspendat kodove kodove Buna ziua! Pe data de 31.03.15 mi-a fost suspendat permisul de conducere in judetul Caras-Severin. Nu am semnat procesul verbal pe loc, astfel nu mi la inmanat ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda neacordare prioritate pietoni kmalone kmalone Azi am primit o amenda pentru neacordare prioritate pietoni mi s-a suspendat permisul pe 30 de zile si o amenda contraventionala de 140 de lei.Am primit ... (vezi toată discuția)