avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Arhivare acte contabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Arhivare acte contabile

Buna ziua,
Cati ani trebuie sa pastreze o societate comerciala infiintata in 1994,actele contabile ?
Cel mai recent răspuns: nelda , utilizator 15:09, 3 Iulie 2011
LEGEA nr. 82/1991 – Legea contabilitatii actualizata 2011
CAPITOLUL III
Registrele de contabilitate

ART. 23
(1) Persoanele prevazute la art. 1 care utilizeaza sisteme informatice de prelucrare automata a datelor au obligatia sa asigure prelucrarea datelor inregistrate in contabilitate in conformitate cu reglementarile contabile aplicabile, controlul si pastrarea acestora pe suporturi tehnice timp de 10 ani.


ART. 25
(1) Registrele de contabilitate obligatorii si documentele justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitatea financiara se pastreaza in arhiva persoanelor prevazute la art. 1 timp de 10 ani, cu incepere de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite, cu exceptia statelor de salarii, care se pastreaza timp de 50 de ani.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1) se pot stabili, in mod justificat, prin ordin al ministrului finantelor publice, registrele de contabilitate si documentele justificative care se pastreaza timp de 5 ani.

Va multumesc.
Si cu actele din urma ce pot face ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere documente contabile srl vasi49 vasi49 Dupa cati ani pot fi distruse documentele contabile ale firmei?? Exista o lege in acest sens,care este ??? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Arhiva societate Dana2000x Dana2000x Buna ziua!As dori sa intreb ce fac cu arhiva de acte contabile(facturi,chitante,monetare,note contabile etc) mai veche de 10 ani???Pot sa o depun in ... (vezi toată discuția)
Baza de date contabilitate alexis_bra alexis_bra Contabila societatii a decedat si nora dansei nu vrea sa ne dea baza de date pentru a o preda noului contabil. Exista vreo baza legala prin care am putea ... (vezi toată discuția)