avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... evacuare fost sot -AJUTOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

evacuare fost sot -AJUTOR

Fostul sot a parasit domiciliul in sept 2010, solicitand sotiei sa-i dea bani de chirie ca sa o lase in pace. Sotul este violent. Terorizeaza copilul.Aceasta ii da o suma considerabila de bani.
Divort pronuntat in ian 2011
Minor incredintat sotiei.
Minorul si sotia au ramas sa locuiasca in imobilul (unde fostii soti sunt coproprietari)
Acum se judeca partajul (poate dura ani de zile).
Tot acum fostul sot isi terorizeaza fosta sotie si o a ameninta ca daca nu primeste bani, vine peste ea cu tot cu amanta lui. Este incredibil. Vine noaptea la usa, bate cu pumnii si picioare in usa. Vrea sa sparga usa. Spune ca va apela la politie, si o sa intre in casa. Copilul este speriat.
Exista martori care stiu ca este violent, fosta sotie are certificat medico-legal scos. Are dosar penal la parchet in urma sesizarii fostei sotii pt. violenta.
Ce trebuie facut? Care sunt pasii de urmat pentru a i se putea face evacuarea?

Multumesc frumos

Cel mai recent răspuns: voinea75 , utilizator 09:02, 8 Iulie 2011
Da, nu este caz de evacuare daca nu mai locuieste acolo.
Chemati politia sa il amendeze.
Aici e o mare problema cu politia. Legea spune ca cel care nu permite accesul in locuinta celui care e coproprietar, va fi amendat. Si amenda este destul de mare.

Cu respect,
nu va fi asa in cazul dvs, ca nu dvs l-ati dat afara, a plecat de bunavoie. daca vrea sa revina, politia il va indruma catre instanta
Nu eu l-am dat afara. Cand a plecat a semnat o hartie, in care spune ca e de acord cu schimbarea yalelor de acces de la usa, ca e de acord sa nu se mai intoarca la domiciliu pana la terminarea divortului si partajului.

Cu stima
buna ziua.
singura posibilitate este evacuarea fostului sot din domiciliul conjugal, pe calea ordonantei presedintiale.
chair daca in fapt nu mai locuieste la acea adresa, dansul in calitate de coproprietar are dreptul legal de a locui in continuare in acel imobil.
politia nu are cum sa intervina in acest caz.
daca vreti sa aveti liniste, solicitati evacuarea in instanta a fostului sot, prin ordonanta presedintiala, pana la finalizarea procesului de partaj.

Alte discuții în legătură

Evacuare in urma divortului ToaderDaniela ToaderDaniela Sunt proprietara unui apartament dobandit inaiantea casatoriei.In urma divortului cu hotatare definitiva si a partajului si a evacuarii in curs,nu gasesc o ... (vezi toată discuția)
Lnchiriere apartament bun comun dupa divort andikiss andikiss Am divorţat de 8 ani ,iar după divorţ am plecat să locuiesc în chirie, lăsând-o pe fosta soţie cu cei doi copii minori să locuiască în continuare ... (vezi toată discuția)
Succesiune titanul titanul Buna. Am un prieten care locuieste impreuna cu parinti. In urma decesului mamei sale, continuand sa locuiasca cu tata-l vitreg, ne fiind de acord la partaj ... (vezi toată discuția)