avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale suspendare sau inchidere firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

suspendare sau inchidere firma

Buna ziua, imi cer scuze ca va retin din timpul. dv. dar nu mai stiu ce sa fac ajutati-ma va rog!!!!
Situatia este urmatoarea:

Am deschis acum 4 luni o firma cu obiect de activitate bar, in prima luna a mers apoi a fost din ce in ce mai rau!!!barul nu se putea autofinanta asa ca am decis sa inchidem sau sa suspendam firma.barul are in patrimoniu bunuri in valoare de 13000 ron daca nu mai mult datoriile sunt la furnizori in jur de 2800 ron plus angajatul 500 ron......bani lichizi nu mai am , am investit tot, bunurile nu au putut fi vandute......nu am gasit clienti sa le pot valorifica!!!Am avut o datorie de 35ooron la proprietar , acesta si-a orpit in contul chiriei mobila care valora 7000 ron, prin proces verbal de predare primire......
In situatia aceasta ce pot face ?sa inchid sau sa suspend firma
cat costa si care sunt demersurile?


ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 08:06, 5 Iulie 2011
Perioada pt care poate fi suspendata activitatea este doar de 3 ani de zile, datoriile oricum trebuiesc platite deoarece va vor actiona in judecata creditorii.
Va recomand sa faceti o cerere de intrare in insolventa (faliment) in procedura simplificata ,va alegeti un lichidator judiciar si scapati de firma in cateva luni cu
cheltuieli aproximativ 1000 lei si scapati de plata datoriilor.
si pot face aceasta cerere de intrare in insolventa?
doream sa intreb unde anume se poate depune aceasta cerere?
La tribunalul in a carei raza teritoriala se afla sediul firmei dvs.
Trebuie sa depuneti actele prevazute de art. 28 din Legea 85/2006 privind insolventa si sa achitati o taxa judiciara de timbru in cuantum de 120 lei.
De plata datoriilor se va ocupa lichidatorul in urma valorificarii bunurilor societatii.
Multumesc, dar lichidatorul nu trebuie platit?cum se poate valorifica partea din bunuri unde proprietarul a dorit sa se faca proces verbal de predare primire?bunurile nu se mai afla lalocatia care era stabilita ca punct de lucru proprietarul reziliind contracutul, am fost de acord cu asta ca sanu mai genereze datorii viitoare....exista vreo posibilitate?

Alte discuții în legătură

Insolventa~~lipsa administrator lilianaG lilianaG cum se procedeaza daca societatea careia i-a fost deschis procesul de insolventa nu are administratorul de gasit,,cum se recupereaza creantele? (vezi toată discuția)
Faliment ... AndreiLRX AndreiLRX Buna , am o S.C care a adunat niste datori la finante in anul 2008 datori rezultate din facturarea unor materiale catre o societata care la cateva zile dupa ... (vezi toată discuția)
Lichidare firma ContSters154162 ContSters154162 Societate pe actiuni aflata in lichidare voluntara, cu lichidator ales. Au trecut doi ani(cred) si lichidatorul nu a reusit sa valorifice bunurile societatii; ... (vezi toată discuția)