avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctionare

Am un angajat care sa dus la doctor acesta ia dat concediu medical din 27.06 si revine la lucru in 04.07 si imi spune ca a fost bolnav si ca in 05.07 imi va prezenta concediul medical dat de doctor. Eu am observat ca nu a fost bolnav doar nu avea chef de munca , si nici nu a fost acasa in timpul concediului. Dupa cum stiu trebuia sa ma anunte in 24 de ore si sa imi comunice datele medicului prescriptor si adresa unde se afla in timpul concediului. Nu a comunicat nimic . Pot sa ii desfac contractul de munca pe aceasta baza? Daca nu ce sanctiuni ii pot aplica?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 5 Iulie 2011
1. Care este abaterea disciplinara de care se face vinovat salariatul , astfel incat sa i se aplice sanctiunea disciplinara de desfacere a c.i.m.?

2. Intr-adevar, potrivit noilor prevederi, cand pacientul se prezinta la medicul care elibereaza certificatul medical va fi obligat sa dea o declaratie pe proprie raspundere prin care se obliga ca in termen de 24 de ore sa anunte angajatorul in legatura cu eliberarea concediului medical si ca este de acord cu anumite conditii prin care sa fie verificat.

3. II puteti aplica orice sanctiune prevazuta de Codul Muncii in raport de abaterea disciplinara savarsita de catre salariat .... aveti grija ca aceasta abatere trebuie sa fie inclusa in R.I. .
Abaterea este ca nu a respectat anuntarea angajatorului si adresa sa il pot verifica.
Ce este RI?
R.I. = regulamentul intern .... neanuntarea angajatorului in legatura cu acordarea concediului medical poate fi considerata abatere disciplinara numai daca este prevazuta in Regulamentul Intern al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca???? girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Doi salariati nu s-au prezentat in ultimele 5 zile la serviciu (soferi). Care ar fi procedura pentru desfacerea contractelor de munca?? Le trimitem un ... (vezi toată discuția)
Prevederi ri Dragos Stefan Dragos Stefan 1. Este posibil sa introducem in Regulamentul intern o prevedere privind obligativitatea anuntarii de catre salariat a concediului medical/starii de ... (vezi toată discuția)
Salariatul a anuntat la cateva zile ca este in cm anymaryh anymaryh Buna ziua, Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: in ziua de 16.11.2017, un salariat a avut o discutie contradictorie cu seful cu referire la ... (vezi toată discuția)