avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie dispozitie primar
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie dispozitie primar

doresc sa ma sfatuiti!Lucrez intr-o institutie publica si seful nostru...adica primarul a emis o dispoztie in 2004 prin care a acordat indemnizatie de conducere de contabil sef care nu avea studii superuioare la vremea aceea si mai mult chiar daca le avea nu a ocupat postul prin concurs ...fiiin o functie publica.Doresc sa contest aceasta dispozitie si nu stiu exact cui sa ma adresez!


-agenttia nationala a functionarilor publici...pt ca nu s-a respectat legea funct public...
-prefectului...ca s- a dat o dispoztie ilegala...si contrasemnata de secretar...
-curtii de conturi ....pt ca nu a analizat in ce baza s-a dat acest spor.
-
Cel mai recent răspuns: OANA RALUCA TÎRNOVAN , Avocat 18:11, 25 Noiembrie 2008
Contabilul sef este incadrat prin c.i.m. sau are raport de serviciu?
Legea nr.82/1991 prevede ca, contabilitatea se organizeaza si se conduce, de regula, in compartimente distincte, conduse de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie. Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare.
Pentru persoanele care detin functii de conducere se poate acorda, in conditiile legii, indemnizatie de conducere.

Puteti sa va adresati Prefecturii si Curtii de Conturi.
asa zisul contabil sef este functionar public...deci are un acord nu contract de munca,,
in organigrama nu a fost trecut ...a lucrat ca...referent...si apoi consilier(asa sunt functiile in adm publica locala)
a luat indemnizatie doar....cand a luat indemnizatia nu avea studiile terminate dar a facut un referat ca e in facultate si primarul i-a dat...apoi a termibnat studiile sup. si a luat in continuare...dar
problema e ca... functiile publice de conducere se ocuipa prin concurs......chiar daca functia de contabil sef este fucntie specifica...tot concurs se face.
Cel putin asa interpretez eu...legile noastre specifice.

:-/
Functionarii publici nu au niciun acord, ei sunt numiti sau alesi in functie.
Încadrarea salariaţilor la instituţiile şi autorităţile publice şi la alte unităţi bugetare se face numai prin concurs sau examen, după caz, indiferent daca este functie de conducere sau de executie.

Va puteti adresa , asa cum am mai scris, Curtii de Conturi si Prefectului.
multumesc de sfaturi...si referitor la acord am facut o greseala.....era vorba despre inscrierea la sindicat...functionarii fac un acord si contractualii contract colectiv de munca
Multumesc pentru precizarea cu acordul :)

Alte discuții în legătură

Concurs sef serviciu la primarie de comuna patriciabibi patriciabibi am fost din 2009 pe functie contractuala ca sef birou, din septembrie 2010 s-a reorganizat si ne-a trecut pe toti din primarie pe functii publice, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Schimbarea in functii Ela_Cj Ela_Cj Buna dimineata, am si eu o intrebare, poate primarul sa schimbe in functie contabilul? Se poate face doar prin dispozitia primarului sau este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Promovare pe functie publica de conducere marina.marina67 marina.marina67 Sunt functionar public clasa I din anul 2005,indeplinesc toate conditiile privind promovarea in functia publica de secretar comuna,am acordul ... (vezi toată discuția)