avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre imputerniciri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre imputerniciri


Buna ziua,as vrea sa stiu si eu daca se poate prelungi valabilitatea unei imputerniciri notariale daca mandatarul nu mai este in tara.Vreau sa vand o propietatea comuna cu a respectivului mandatar,am acordul lui dar acesta este plecat de trei ani din tara.Sau am posibilitatea de a vinde imobilul in totalitate?
Multumesc,
Mari P

Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 12:52, 5 Iulie 2011
buna ziua,
daca aveti o procura autentica de la coproprietar, prin care acesta va mandateaza sa vindeti puteti vinde.
Procura este valabila pana la revocarea ei de catre mandant sau pana la indeplinirea mandatului. Daca v a imputernicit nu are un termen de valabilitate. Oricum la perfectarea actului de vanzare cumparare aceasta este verificata de notarul instrumentator daca mai este valabila, in sensul ca ea nu a fost revocata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate procura pentru vanzare? alexberi alexberi Pentru o Procura de Vanzare, exista o limitare a dreptului de valabilitate? Procura este inregistrata la notar si prin ea Vanzatorul mandateaza o persoana ... (vezi toată discuția)
Probleme procura, antecontract dragonel dragonel Va rog , cateva opinii la urm. speta::frantic: Anecontract v- c teren agricol din 2007;ultim termen( prelungit)de executare dec. 2009, cand mi s-a dat ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura amalia2009 amalia2009 Buna ziua, Imi poate spune cineva cat timp este valabila o procura ? Daca se precizeaza ca e valabila in timp pana la indeplinire, atunci nu exista o limita ... (vezi toată discuția)