avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme Procura, antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme Procura, antecontract

Va rog , cateva opinii la urm. speta::frantic:
Anecontract v- c teren agricol din 2007;ultim termen( prelungit)de executare dec. 2009, cand mi s-a dat procura de substituire privind dreptul de a- mi vinde terenul respectiv mie insumi(valabila pana la inch. actului autentic;
N-am mai facut o alta prelungire la antecontract, iar acum in 2013, vrand sa perfectez vanzare la notar, constat ca procura de baza a fost revocata#-o .
Ce sanse credeti ca mai am sa salvez 35000 E, pe care i-am platit integral la data incheierii antecontractului?:ok:
Cel mai recent răspuns: dragonel , utilizator 17:49, 22 Noiembrie 2013
anecontract v- c teren agricol din 2007;ultim termen( prelungit)de executare dec. 2009,


Instanta de judecata va pronunta o hotararea care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.

Când una dintre părţile care au încheiat o promisiune bilaterală de vânzare refuză, nejustificat, să încheie contractul promis, cealaltă parte poate cere pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract, dacă toate celelalte condiţii de validitate sunt îndeplinite.

(trebuie să fie îndeplinite toate condiţiile necesare pentru transmiterea dreptului de proprietate).

Dacă promitentul refuză să încheie contractul promis, instanţa, la cererea părţii care şi-a îndeplinit propriile obligaţii, poate să pronunţe o hotărâre care să ţină loc de contract, atunci când natura contractului o permite, iar cerinţele legii pentru validitatea acestuia sunt îndeplinite.


Succes.


Nu era ok de la bun inceput cu procura aia, sa va vindeti dv. dv. Atunci v-ar fi fost de ajutor un avocat.
In plus, au trecut atatia ani. Cand a fost revocata procura? De ce n-ati incheiat actele mai devreme?
Trebuie vazut si contractul initial, cum s-au platit banii, care a fost scopul urmarit... ati notat promisiunea in CF? Cine folosea terenul intre timp?

Consultatii pe sait nu se dau ca nu se poate, pentru o consultatie trebuie o dicutie cu intrebari si raspunsuri, stabilit scopul, calea de urmat, actele trebuie citite... Dar puteti primi imdrumari, idei, pareri, chiar daca nu in cateva ore de la postare.
Reveniti cu detalii.
Va multumesc pt. critici.:slap: DA, aveti dreptate ; in speta s-a dovedit multa neglijenta ,dar si nestiinta si ceva manipulare a mandatarului initial care, inainte de a ''pleca" in Italia , a lasat o procura de substituire prin persoana mea (procura nerevocata expres de catre mandant) cu valabilitate pana la indeplinirea actului autentic respectiv.
Anul acesta, procurand toate actele necesare , m-am prezentat la notar pentru autentificarea actului, ocazie cu care am constatat ca procura initiala , a primului mandatar, este revocata, fara nicio justificare, din nov. 2012X-( Sigur ca speta necesita avocat ,atata timp cat notarul refuza autentificarea , dar eu , cautand prin toata lg.36 si reg. de functionare a notarilor pubici, nu am gasit nicaieri prevederea precum ca"revocarea procurii initiale (prin care mandatarlu initial ,pur si simplu, s-a inlocuit- incetand valab.procurii sale) conduce implicit si la revocarea procurii mele-de substituire, mai cu seama ca de la registrul(infonot) nu s-a comunicat revocarea expresa a acesteia.

Aceasta este nelamurirea mea ; fara nici-o justificare sunt pus in imposibilitate de a -mi incheia actul autentic, desi desi chiar in procura respectiva mandantul prin mandatar recunoaste ca a primit pretul integral.
Cu stima si multumiri,d-na av:flowersblue:
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2013
dragonel, utilizator
Ce procura initiala? A mai existat una?
Buna ziua.
Procura mea este o procura de substituire, data de mandant prin mandatarul sau initial. (primul mandatar, care s-a substituit prin persoana mea, imputernicindu-ma pe mine pentru a perfecta contractul de v.c in cauza).Mandantul ,respectiv proprietarul ,ulterior, a revocat procura initiala , fara ca in declaratia de revocare sa faca vreo referire la valabilitatea procurii mele, obtinuta in conditiile legii. va multumesc pt. interes

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren ... matrix73 matrix73 Bună ziua! Am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren în anul 2014 în calitate de mandatar al vânzătorului, având procură specială de ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura pentru vanzare? alexberi alexberi Pentru o Procura de Vanzare, exista o limitare a dreptului de valabilitate? Procura este inregistrata la notar si prin ea Vanzatorul mandateaza o persoana ... (vezi toată discuția)
Procura autentica irevocabila Andreea Istrate Andreea Istrate In ce conditii s-ar putea realiza revocarea unei procuri autentice numai cu acceptul mandatarului? Exista vreo clauza ce ar putea fi inserata pentru a nu se ... (vezi toată discuția)