am fost condamnat la 3 luni cu suspendare in anul 2007 si acum vreau sa ma reabilitez sau sa fac ceva sa-mi iasa cazierul "curat" ce trebuie sa fac ? Cineva mi-a spus ca fara un avocat nu pot face nimic si costul acestuia este de cel putin 300 ron !
Cazierul dvs. ar trebui sa fie ,,curat,, la acest moment.Mergeti la serviciul caziere si solicitati eliberarea unui certificat de cazier.Reabilitarea ar trebui sa fie una de drept in cazul condamnarilor la pedepse cu suspendarea conditionata.
Aceeasi recomandare, mergeti la serviciul caziere si solicitati unul, va costa 10 lei + timbru judiciar 2 lei, verificati ce scrie in el, si daca este inscrisa condamnarea respectiva ( desi nu ar trebui), atunci faceti actiunea in instanta. Nu e obligatoriu sa angajati avocat, dar e recomandabil.
Termenul de incercare in cazul dvs. a fost de 2 ani si 3 luni de la data ramanarii definitive a hotararii de condamnare, iar in situatia in care pe perioada acestuia nu ati savarsit o alta infractiune si nici nu s-a dispus revocarea beneficiului suspendarii conditionate in conditiile art.83 si 84 c.pen., la expirarea acestuia a intervenit reabilitarea de drept.
Solicitati eliberarea unui cazier judiciar, iar in situatia in care pedeapsa aplicata inca figureaza in cazier, este necesar sa solicitati instantei de judecata constatarea intervenirii reabilitarii de drept.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Cazierul
what
in anul 2002 am fost condamnat 2 luni cu suspendare pentru conducere pe drumurile publice sub influenta alcoolului spunetimi va rog reabilitarea se face ... (vezi toată discuția)