avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Evacuare chirias
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Evacuare chirias

Buna ziua! Am o prietena care are un salon de cosmetica-coafura,spatiul in care-si desfasoara activitatea este inchiriat, din martie pana in prezent(iulie) nu a mai reusit sa plateasca la chirie,proprietarul fiind plecat in mare parte din perioada asta.Acum daca s-a intors proprietarul i-a solicitat suma integrala,dar va dati seama daca lunar nu a putut achita datorita conditiilor actuale de criza,suma integrala pe 4 luni nu a avut-o.Proprietarul a apelat la un executor care i-a trimis o notificare,ca daca nu achita intr-un termen de 3 zile sa se prezinte sa inmaneze cheile spatiului si sa elibereze spatiul ca daca nu o actioneaza in instanta.Toata procedura este indreptatita, intrebarea mea este daca se va ajunge la instanta cat timp dureaza procedura?Scopul intrebarii este acela ca prietena ar vrea sa ramana acolo si poate are timp sa achite,sau daca tot trebuie sa plece sa aibe timp sa-si gaseasca un nou spatiu si sa mute tot ce are acolo.
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 23:28, 5 Iulie 2011
Daca initiaza actiunea in instanta acum o sa primeasca termen in functie de aglomeratia instantei prin toamnă-iarna. Avand in vedere ca actuala legislatie protejeaza exagerat de mult chiriasul va putea sa amâne pana pe la mijlocul anului viitor evacuarea.

La final prietena va trebuii sa plateasca toate sumele restante + penalitati (daca sunt stipulate in contract), cheltuielile de judecata si cheltuielile de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere la asociatia de proprietari laura_laura96 laura_laura96 buna ziua am un salon de cosmetica la parterul unui bloc am toate actele necesare si acordurile vecinilor,functioneaza de 1 an si jum,dar acum cateva luni ... (vezi toată discuția)
Executare silita lavitahi lavitahi Unchiul meu si-a girat casa pentru un credit luat de un prieten. Titularul creditului nu a mai achitat ratele de aproximativ 1an si 6 luni iar unchiul meu a ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza partea comuna din caldura? zamcanuvictoria zamcanuvictoria Revin la discutia legata de repartitoarele de costuri .Nu sunt multumita de interventiile gasite pe forum legate de acest subiect si as dori sa-l dezvoltam ... (vezi toată discuția)