avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare personal


Buna ziua!

Care este forma legala pentru a detasa un salariat la o alta societate?
Perioada maxima si ce tip de contract se poate incheia intre societati
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 09:56, 7 Iulie 2011
Incheiati un acord cu angajatorul care solicita detasarea, emiteti dispozitie de detasare la acel angajator. Durata maxima este de un an.

Retineti ce spune codul muncii:
Art. 45
Detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia. In mod exceptional, prin detasare se poate modifica si felul muncii, dar numai cu consimtamantul scris al salariatului.

Art. 46
(1) Detasarea poate fi dispusa pe o perioada de cel mult un an.
(2) In mod exceptional, perioada detasarii poate fi prelungita pentru motive obiective ce impun prezenta salariatului la angajatorul la care s-a dispus detasarea, cu acordul ambelor parti, din 6 in 6 luni.
(3) Salariatul poate refuza detasarea dispusa de angajatorul sau numai in mod exceptional si pentru motive personale temeinice.
(4) Salariatul detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de detasare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Art. 47
(1) Drepturile cuvenite salariatului detasat se acorda de angajatorul la care s-a dispus detasarea.
(2) Pe durata detasarii salariatul beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detasarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat.
(3) Angajatorul care detaseaza are obligatia de a lua toate masurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detasarea sa isi indeplineasca integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat.
(4) Daca angajatorul la care s-a dispus detasarea nu isi indeplineste integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat, acestea vor fi indeplinite de angajatorul care a dispus detasarea.
(5) In cazul in care exista divergenta intre cei doi angajatori sau niciunul dintre ei nu isi indeplineste obligatiile potrivit prevederilor alin. (1) si (2), salariatul detasat are dreptul de a reveni la locul sau de munca de la angajatorul care l-a detasat, de a se indrepta impotriva oricaruia dintre cei doi angajatori si de a cere executarea silita a obligatiilor neindeplinite.
depinde de continutul contractului si de activitatea autorizata vezi caen 7820 si in rest activitatii normale, cine plateste contributiile si tara unde se desfasoara activitatea, codul muncii se aplica doar in Romania in rest prin acorduri internationale.
depinde de continutul contractului si de activitatea autorizata vezi caen 7820 si in rest activitatii normale, cine plateste contributiile si tara unde se desfasoara activitatea, codul muncii se aplica doar in Romania in rest prin acorduri internationale.

Nu vad legatura intre raspunsul dv. si intrebarea pusa de utilizator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasarea live_maz live_maz care este procedura prin care un salariat poate fi detasat? exista o corespodenta tipica intre cele 2 soc? (vezi toată discuția)
Detasari suciugeorgeta suciugeorgeta titi cumva care sunt regulile in cazul detasarilor.....ce trebuie sa faca firma de la care este detasat salariatul si ce face cea la care este detasat??? (vezi toată discuția)
Detasare lungu_iulia lungu_iulia Buna seara Care sunt conditiile prevazute de lege pentru detasarea la un alt loc de munca? Am fost detasata pe o perioada de 30 de zile la un alt loc de ... (vezi toată discuția)