O situatie ,pentru care va rog sa aveti amabilitatea sa ma lamuriti..Persoana in cauza este tatal a 3 copii.In prezent divortat,si cu un venit insignifiant..dar cu datorii foarte mari catre ANAF pe care nu are cum sa le achite (acumulate de pe urma unei firme la care a fost administrator si care acum e suspendata).Bunuri mobile sau imobile nu detine.Intrebarea mea este; Atunci cand el nu va mai fi in viata,aceste datorii se vor transmite la copii? la sora ?..sau se sting si datoriile? Presupunem ca s-au indeplinit toti pasii,executare silita,bunuri firma,poprire salar..etc si totusi ramane o datorie foarte mare..multumesc
ideea este ca tatal nu cred ca va mai dobandi ceva pe numele lui ...deci nu mai conteaza data la care nu va mai fi in viata... ideea este daca copii care nu au nicio vina trebuie sa preia datoriile tatalui... si mai ales ca acestia au crescut langa mama ,divortul intervenind cand acestia au fost de 12-13 ani..
multumesc domnului avocat..pt raspuns si rog frumos pe d-na gi_jane2 sa raspunda la mesaje doar daca este strict in cunostinta de cauza.. e pacat ca un utilzator simplu care cauta cu inima cat un purice cateva raspunsuri pentru a sti ce sa faca,sa fie indus in eroare...mutumesc si nu mi-o luati in nume de rau..
poate imi spuneti si cu ce v-am indus in eroare.
nu am zis decat sa renuntati ( voi, mostenitorii lui) prin declaratie la notar la mostenire. renuntand la mostenire, renuntati si orice avere ar avea, dar si la datoriile lui de orice fel ar fi.
@windy
Daca v-a indus cineva in eroare, nu este @gi_jane2.
In legislatia actuala, daca dupa decesul unei persoane, mostenitorii renunta expres la mostenire, ei renunta la intreaga masa succesorala ( activ+pasiv), asa ca nu pot raspunde pt datorii.
Oricum intrebarea dvs. este prematura, va recomand o discutie cu un avocat imediat dupa nefericitul eveniment, sa va puneti la curent cu legislatia in vigoare la acel moment.
Succesiune
corana
Buna ziua,
Tatal meu a murit in urma cu un an. Fiind plecat din tara nu m-am ocupat de succesiune. In schimb mama si cei doi frati vitregi sustin ca este ... (vezi toată discuția)