avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mansardarea blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mansardarea blocului

Locuiesc la et 4 al unui bloc format din 2 scari. Locatarii din scara mea sunt de acord cu mansardarea scarii . As vrea sa stiu daca am nevoie de acordul proprietarilor de la scara vecina pentru ca ei nu doresc mansardarea blocului. Este vreo lege care ne impiedica pe noi la construirea mansardei?
Cel mai recent răspuns: maiam , utilizator 11:01, 3 August 2008
Potrivit Lg. 50/1991 rep., pentru mansardarea blocului, asociaţia de proprietari trebuie să solicite primăriei autorizaţie de construire.
Toţi locatarii constructiei(blocului) trebuie să fie de acord cu mansardarea, întrucât terasa blocului este proprietate comună.
Legea nu prevede ca blocurile vecine(locatarii) sa-si dea acordul în acest sens.
Nimeni nu vă interzice să construiţi, important este să se obţina autorizatia de construire(aici se fac verificarile).
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2008
ContSters53919, utilizator
Locatarii de la ultimul etaj vor avea de suportat zgomote infioratoare vreme indelungata. La toate acestea vor trebui sa adauge si riscul de incendiu care, distrugand masarda, va antrena si distrugerea ultimului etaj, lasandu-i si fara casa si fara bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condomeniul, partile comune si cartea tehnica intr-un complex rezidential cu case si blocuri maria_carmen maria_carmen Suntem o Asociatie de propietari infiintata in febr 2013 pt gestionarea unui Complex Rezidential format din: 7 case (P+2E, ultimul et fiind mansarda); un bloc ... (vezi toată discuția)
Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
construire acoperis bloc bisy83 bisy83 Buna ziua. La noi in bloc s-a mutat un arhitect la etajul 4 care s-a hotarat sa faca acoperis blocului si i-a convins si pe cei de la et 4.Au inceput ... (vezi toată discuția)