avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de o persoana de alta nationalitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de o persoana de alta nationalitate

ce se intampla unei persoane casatorite,rezidente in romania daca sotia sa va cere divortul,mentionez ca aceasta persoana este din Tunisia si cardul de rezidente(mebru de familie) expira in 2013?
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 01:45, 7 Iulie 2011
Se retrage rezidenta si primeste un termen pentru parasirea tarii.
La expirarea termenului de rezidenta , persoana trebuie sa paraseasca tara intrucat nu maa poate avea calitatea de membru de familie.
Persoana de cetatenie romana , la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de divort , poate trimite copie de pe hotararea judecatoreasca la organele abilitate
Vrei sa spui persoana de alta cetatenie, nu nationalitate.
Nationalitatea (etnia) unei persoane nu se ia in calcul la pronuntarea unui divort.

La expirarea termenului de rezidenta , persoana trebuie sa paraseasca tara intrucat nu maa poate avea calitatea de membru de familie.


Incorect. Daca a fost o casatorie reala, atunci persoana va locui in continuare in Romania. Va putea deveni rezident permanent.

Depinde din vina cui se desface casatoria.

Rezidentii europeni membrii de familie nu vor fi expulzati si nu vor pierde dreptul de sedere.

O astfel de solutie ar da nastere la o situatie de inegalitate, de sclavie chiar a unui sot fata de celalalt, care l-ar putea izgoni din Uniunea Europeana printr-un simplu santaj emotional.

Uniunea Europeana nu este ca o simpla casa aflata in proprietatea sotului cetatean EU, din care il poate da afara cand vrea pe celelalt sot, dupa bunul plac.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere cetatenie mariusmarius111 mariusmarius111 M-am casatorit cu o cetateana ucrainiana pe teritoriul ucrainei,am obtinut de la ambasada romaniei certificat de casatorie romanesc,vrem sa venima acasa in ro ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pt casatoria cu un cetatean tunisian magdablonda magdablonda Asi dori sa stiu forma cea mai simpla prin care ma pot casatori cu un cetatean tunisian,ce acte sint necesare pt casatoria in tunisia,sau in romania care este ... (vezi toată discuția)
Strain,apatrid saed saed buna ziua,sunt strain traiesc in romania,sunt apatrid,nu detin o cetatenie nici o tara,acum sunt casatorit cu o romanca ,vreau sa stiu daca am acelasi drept ca ... (vezi toată discuția)