avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare copil din relatie extraconjugala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare copil din relatie extraconjugala

Buna ziua

Va rog frumos un sfat!
Ce e de facut in cazul in care apare un copil dintr-o relatie extraconjugala din partea sotului, sotia acceptand copilul, iar tatal doreste sa-l creasca impreuna cu sotia lui? Ei nu au putut avea copii in timpul casatoriei chiar daca si-au dorit enorm, mama naturala nefiind de acord sa-l dea spre crestere tatalui, chiar daca mai are inca 3 copii pe langa acesta si e despartita de sotul ei. El isi iubeste foarte mult sotia, dar si-a dorit un copil din sangele lui, nedorind sa infiieze. Ce trebuie sa faca el cu sotia lui ca sa nu aiba necazuri. Ce se poate intampla pentru ca l-a luat? Sotii au puterea de a-l creste si oferii un viitor.
Trebuie sa luati in considerare si pe mama copilului!!!Este posibil sa nu accepte si va avea castig de cauza,tinand cont de varsta minorului-2 luni.Peste 4 luni,va avea castig de cauza si tatal in sensul ca : incredintarea cresteri si educari minorului va fi comuna...Nu va faceti iluzii!!!Vizitele la domiciliul minorului vor fi mai dese...atunci trebuie sa ddati dovada de mult tact!!!Succes!
Multumesc pentru aceste raspunsuri.

In cazul in care ar trebui sa mai stiu ceva as dori sa-mi scrieti. Sper sa iasa bine pentru famia noastra.
Primul si cel mai important pas este sa contactati un avocat.
Apoi el va va invata ce si cum sa faceti.
Doamna, poate ca e dificil ca nu ati putut avea copii, insa sanse sa cresteti ASA copilul altuia nu sunt realiste.
Acel copil va fi crescut de mama si de tata, daca el deja exista. Daca acesta este inca abia un plan, nu-l gasesc cel mai bun.
Este cel putin ciudata atitudinea ca mama aceea mai are deja 3 copii... Ce sa va spun, asta nu o face mai putin mama, ba din contra. Un copil nu este iubit in functie de al catelea e, dragostea nu se divide intre copii, ci se multiplica cu numarul lor. Asa gandeste, generic, o mama.
Nu se poate spune: a, da, am deja vreo 2-3, pe-asta il pot da.

Oricum, fata de faptul ca acea femeie mai are vreo cativa copii, se face mai dificila dorinta dv. de a creste acel copil. Inseamna ca e o mama ok, ca poate rceste copii, devreme ce mai are cativa. Asta o poate califica in plus ca mama, nu o dezavantajeaza.
Apoi, e dificil de separat fratii, de regula instantele evita acest lucru.
Si pentru instanta nu va conta familia dv., ci acel copil.

In concluzie, depinde de toate aspectele mici-mici ale cazului, personal vad sanse infime.
Oricum, copilul va fi crescut de 2, 3 sau mai multi adulti, unde cei doi sunt tatal si mama lui. Ei vor avea putere de decizie privind viata copilului, scoala lui etc.
Este dificil sa aveti un copil in casa pe care sa-l considerati ca fiind al dv., atata timp cat altii, mereu altii vor decide cu privire la viata lui.

Este foarte indicat sa mergeti la un avocat, unul realist insa si sa clarificati situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ! gogudany gogudany Intrebare? Daca sotia castiga minora cu drept de intretinere ,poate sa iasa din tara fara acceptul meu?s-au s-o duca la parintii ei s-o creasca,daca eu ma ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi mama minora adrianperca adrianperca Buna ziua, Situatia noastra este urmatoarea: Sotul are un copil inafara casatoriei cu o fata, minora, la momentul nasterii copilului varsta acesteia era de ... (vezi toată discuția)
Adulter craciun15 craciun15 o mama care a facut un copil cu un alt barbat decat sotul, poate sa ia copilul daca sotul nu vrea si vrea el sa-l creasca. copilul poarta numele sotului si ... (vezi toată discuția)